Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Απίστευτο: 14χρονος κατάφερε να επιβιώσει για 42 λεπτά κάτω από το νερό

Για μια σπάνια ιατρική περίπτωση κάνουν λόγο οι γιατροί που παρακολούθησαν το αγόρι- θαύμα που κατάφερε αν επιβιώσει μετά από 45 λεπτά κάτω από το νερό
Ένας έφηβος από το Μιλάνο έπεσε από μια γέφυρα στην πόλη Cuggiono του δυτικού Μιλάνου, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από νερά του καναλιού και να μην καταφέρνει να αναδυθεί στην επιφάνεια.
Λίγη ώρα μετά την πτώση του 14χρονου οι φίλοι του που βρισκόταν μαζί του άρχισαν να τον αναζητούν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνουν με αποτέλεσμα αν καλέσουν τις αρχές.
Μια ομάδα δυτών επιστρατεύτηκε για τον εντοπισμό του, και αφού τον εντόπισαν στο βάθος του καναλιού τον ανέσυραν στην επιφάνεια. Ο έφηβος μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Μιλάνου San Raffaele, όπου οι γιατροί του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, μιας και βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Παράλληλα, οι γιατροί ανέφεραν πως ήταν σχεδόν αδύνατο να επιβιώσει κάποιος για 42 λεπτά χωρίς οξυγόνο και πως το αγόρι αποτελεί εξαίρεση.
Σύμφωνα με την Ιταλική La Stampa ο 14χρονος κατάφερε να συνέλθει σε μόλις 10 ημέρες με τους γονείς να μιλούν για θαύμα και τους γιατρούς να κάνουν λόγω για μια σπάνια περίπτωση.
Μάλιστα, αναφέρουν πως ο λόγος που κατάφερε να επιβιώσει είναι η άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού που από ότι φαίνεται έχει αυξήσει την ανθεκτικότητα σε περιπτώσεις μειωμένης οξυγόνωσης του.