Αφού σας αρέσουν τα τουρσιά, όταν αδειάσετε όλα όσα υπάρχουν στη γυάλα, φροντίστε να κρατήσετε ότι έχει περισσέψει.
Θα κρατήσετε λοιπόν όλα τα άλλα υλικά που κολυμπούσαν μέσα τα τουρσιά και τους έδιναν τη νοστιμιά. Δηλαδή το υγρό και όλα τα μπαχάρια που υπάρχουν μέσα.
Μέσα σ’ αυτό θα προσθέσετε ότι εσείς θέλετε. Μπορείτε να προσθέσετε φέτες αγγούρι, κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, καρότα σε φετούλες, και ότι άλλο θέλετε.
Μπορείτε αν θέλετε να βράσετε ψιλοκομμένο μακαρονάκι και αφού κρυώσει να το προσθέσετε στην ίδια γυάλα.
Αν δεν υπάρχει αρκετό υγρό στη γυάλα, προσθέστε ξύδι, νερό, ή και λίγο λαδάκι για να σκεπαστούν τα υλικά.
Κλείστε καλά τη γυάλα και βάλτε στο ψυγείο.
Αφήστε τα ήσυχα για 1-2 εβδομάδες και μετά, απολαύστε τα ξυδάτα σας!
Τα ξυδάτα εκτός από νόστιμα, είναι και διαίτης
Συμπέρασμα: Όταν τελειώσουν τα τουρσιά δεν πετάμε ότι περισσεύει στη γυάλα!