Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο πιο έξυπνος Έλληνας - Τι έδειξε η μέτρηση IQ και τι εξομολογείται ο ίδιος

Η επίδοσή του, τον φέρνει στην 27η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, μπροστά από τον Μπαράκ Ομπάμα, την Oπρα Γουίνφρεϊ και τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ...

Στη λίστα των 50 ευφυέστερων εν ζωή ανθρώπων, μαζί με τεράστιες προσωπικότητες της επιστήμης, της τέχνης και της πολιτικής, βρίσκεται ο Eλληνας ψυχίατρος Ευάγγελος Κατσιούλης. Ο 39χρονος επιστήμονας, ο οποίος γεννήθηκε στα Γιάννενα και ζει στη Θεσσαλονίκη, έχει IQ 205 στη κλίμακα Stanford/Binet.

Η επίδοσή του αυτή τον φέρνει στην 27η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από ανθρώπους όπως ο Μπομπ Ντίλαν, ο Στίβεν Χόκινγκ και ο Μπιλ Γκέιτς και μπροστά από τον Μπαράκ Ομπάμα, την Oπρα Γουίνφρεϊ και τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ.


Σε συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγες μέρες στο περιοδικό του εξωτερικού In Sight, ο Ευάγγελος Κατσιούλης τόνισε ότι όταν ήταν μικρός δεν είχε την αίσθηση των εξαιρετικών νοητικών ικανοτήτων του. «Δεν είχα κάποιο σημάδι στο μέτωπο που έδειχνε τις ξεχωριστές ικανότητές μου. Τα παιδικά χρόνια μου τα πέρασα κάνοντας δραστηριότητες που με διασκέδαζαν, όπως η λογοτεχνία, η λύση προβλημάτων και παζλ και οι συζητήσεις με τους μεγαλύτερους, στους οποίους έκανα πολλές ερωτήσεις» είπε. 

Στα 13 του χρόνια έλαβε μέρος σε διαγωνισμό μαθηματικών στη Θεσσαλονίκη, όπου ήρθε τρίτος, και στη συνέχεια, ενώ στις πανελλήνιες εξετάσεις του 1993 ήταν ένας από τους μόλις 16 υποψήφιους φοιτητές της πρώτης και της δεύτερης δέσμης που αρίστευσαν στη φυσική.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 2000. Στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό του στην Ιατρική Ερευνα και Τεχνολογία, ενώ πήρε μάστερ και από το τμήμα Φιλοσοφίας.

Έχει κάνει επιστημονική έρευνα σε τομείς της Ιατρικής όπως η ψυχιατρική, η ψυχοφαρμακολογία, η νευρολογία, η νεφρολογία και η ογκολογία. Από το 2001 και μετά είναι μέλος δεκάδων οργανισμών για ανθρώπους με υψηλό δείκτη ευφυΐας, ενώ πριν από λίγα χρόνια ίδρυσε τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ανάδειξη» για ανθρώπους με ιδιαίτερες ικανότητες, η οποία έχει ως στόχο τη δημιουργία περισσότερο προσωπικού και ακριβούς εκπαιδευτικού συστήματος που θα αναδείξει τις δεξιότητές τους.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος, thessalianews.gr

http://www.newsit.gr/