Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Τα εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών για τις εκλογές 2015

Περίπου 80.000 είναι οι ετεροδημότες ψηφοφόροι που κατοικούν στην Αττική, αν και είναι γραμμένοι σε άλλες περιοχές. Θα ήταν αρκετά περισσότεροι εάν υπήρχε χρόνος να
δηλωθούν μετά την ανακήρυξη των εκλογών, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θα δυσκολευτούν να μετακινηθούν σε απομακρυσμένες περιοχές μέσα στο χειμώνα. Ποια όμως είναι τα εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών για τις εκλογές 2015

Περίπου 80.000 είναι οι ετεροδημότες ψηφοφόροι που κατοικούν και ψηφίζουν στην Αττική, αν και είναι γραμμένοι σε άλλες περιοχές, και θα ήταν αρκετά περισσότεροι εάν υπήρχε χρόνος να δηλωθούν μετά την ανακήρυξη των εκλογών καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θα δυσκολευτούν να μετακινηθούν σε απομακρυσμένες περιοχές μέσα στο χειμώνα.
Σε πανελλαδικό σύνολο 9.808.760 εκλογέων, οι ετεροδημότες είναι 99.007 και εξ αυτών οι 79.413 ζουν στην Αττική (73.325 στην Αθήνα, 6.088 στον Πειραιά). Σε πανελλαδικό σύνολο 19.449 εκλογικών τμημάτων, τα 5.070 είναι στην Αττική και τα 178 από αυτά αφορούν ετεροδημότες. Οι ετεροδημότες ψηφίζουν τους υπο-ψήφιους της περιφέρειας στην οποία είναι γραμμένοι, δηλαδή ο δημότης Ναυπάκτου ψηφίζει εκείνους που κατεβαίνουν στην Αιτωλοακαρνανία και γι' αυτό πηγαίνει σε ειδικό εκλογικό τμήμα που είναι εφοδιασμένο με τα ψηφοδέλτια της συγκεκριμένης περιοχής. Εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών έχουν συσταθεί στην Αττική σε:
1 Νέα Σμύρνη. Ίο Γυμνάσιο-ΐο Λύκειο Ν. Σμύρνης, Αγ. Ανδρέα, για ετεροδημότες από Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (Δρά-μας-Καβάλας), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Ημαθίας-Θεσ/νίκης-Κιλκίς-Πιερίας-Πέλλας-Σερρών-Χαλκιδικής), Περιφέρεια Δυτικής
Μακεδονίας (Γρεβενών-Καστοριάς-Κοζάνης-Φλώρινας).
2 Καλλιθέα (6ο Λύκειο Καλλιθέας-Σωκράτους 218) για ετεροδημότες από Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (Εβρου-Ξάνθης-Ροδόπης), Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζακύνθου-Κερκύρας-Κεφαλληνίας-Λευκάδας).
3 Γκράβα (Σχολικό Συγκρότημα Ταϋγέτου 60) για ετεροδημότες από Περιφέρεια Ηπείρου (Αρτας-Θεσπρωτίας-Ιωαννίνων-Πρέβεζας), Περιφέρεια Θεσσαλίας (Καρδίτσας-Λάρισας-Μαγνησίας-Τρικάλων) και Περιφέρεια Κρήτης (Ηρακλείου-Λασιθίου-Ρεθύμνου-Χανίων).
Ηλιούπολη (5ο Γυμνάσιο-Πολυκλαδικά Βουλιαγμένης 521) για ετεροδημότες από Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτίας-Εύβοιας-Ευρυτανίας-Φθιώτιδας-Φωκίδας), Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας).
Αιγάλεω (7ο Δημοτικό Σχολείο-Πελοποννήσου 5, 5ο Λύκειο, Σουλίου & Πελοποννήσου) για ετεροδημότες από Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐας-Ηλείας), Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδας-Αρκαδίας-Κορινθίας-Λακωνίας-Μεσσηνίας).
Νέα Ιωνία (Ίο Γυμνάσιο-Λύκειο Ν. Ιωνίας, Παπαφλέσσα & Αβέρωφ) για ετεροδημότες από την Περιφέρεια
Βορείου Αιγαίου (Λέσβου-Σάμου-Χίου), Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκανήσου-Κυκλάδων), Κύθηρα και Αντικύθηρα.
Για τους ετεροδημότες του Πειραιά έχουν οργανωθεί τρία εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών στα:
*    9ο Γυμνάσιο (Σηραγγείου 5 & Ακτή Μουτσοπούλου) για ετεροδημότες από την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (Εβρου), την Περιφέρεια Ηπείρου (Αρτας-Θεσπρωτίας-Ιωαννίνων-Πρέβεζας), την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Κέρκυρας-Κεφαλληνίας-Λευκάδας), τη Δυτική Ελλάδα (Αιτωλοακαρνανίας) και τη Στερεά Ελλάδα (Ευβοίας-Φθιώτιδας).
*    28ο Δημοτικό Σχολείο (Σανταρόζα 4) για ετεροδημότες από την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (Καβάλας-Ροδόπης), την Κεντρική Μακεδονία (Πιερίας-Σερρών), τη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐας-Ηλείας), την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αρκαδίας-Λακωνίας-Μεσσηνίας), την Κρήτη (Χανιά), τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.
*    22ο Δημοτικό Σχολείο (Λεωφ. Χατζηκυριακού 2) για ετεροδημότες από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνης), τπ Θεσσαλία (Καρδίτσας-Λάρισας-Μαγνησίας-Τρικάλων), το Βόρειο Αιγαίο (Λέσβου-Σάμου-Χίου), το Νότιο Αιγαίο (Δωδεκανήσου-Κυκλάδων), την Κρήτη (Ηρακλείου-Ρεθύμνης-Λασιθίου), την Πελοπόννησο (Αργολίδας) και τη Στερεά Ελλάδα (Φωκίδας).

http://www.dikaiologitika.gr/