Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Δημόσιο: 2.136 προλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο – Σε ποιους φορείς εγκρίθηκαν από το ΣτΕ

Στην έγκριση 2.136 προσλήψεων στο Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα προχώρησε το Συμβούλιο Επικρατείας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Από αυτές οι 1.095 αφορούν συμβασιούχους ενώ εγκρίθηκαν ακόμη έξι μετακινήσεις προσωπικού και μια απόσπαση.
Συγκεκριμένα:

-Στο υπουργείο Παιδείας εγκρίθηκε η πρόσληψη 890 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη διδακτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ειδικής αγωγής και η πρόσληψη 28 ωρομισθίων εκπαιδευτικών για την κάλυψη διδακτικών αναγκών της δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης.
-Παράλληλα, εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 123 ατόμων, οι οποίες κατά κανόνα είναι σε Δήμους και συγκεκριμένα:
Παπάγου- Χολαργού,   έξι άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, όπως είναι βρεφοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι και διοικητικός υπάλληλος,
Αγίας Παρασκευής, δύο υπάλληλοι,
Χαϊδαρίου, 27 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων (βρεφοκόμοι,  βοηθοί βρεφοκόμοι, κ.λπ.),
Σπάτων-Αρτέμιδος, 19 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, όπως είναι   βρεφοκόμοι,  βοηθοί βρεφοκόμοι,  μάγειροι και προσωπικό καθαριότητας,
Σαρωνίδας, μια βρεφονηπιοκόμος,
Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, ένα οδηγός οχήματος καθαριότητας και 13 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων,
Κοζάνης, 21 άτομα για οκτώ  παιδικούς σταθμούς και
Επιδαύρου, μια βρεφονηπιοκόμος.
Προσλήψεις έγιναν στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης (6 άτομα που είναι κοινωνικοί λειτουργοί και νηπιαγωγοί), στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης  «Άγιος Στυλιανός» (10 υπάλληλοι), στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών (10 άτομα που είναι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, βοηθός σκηνοθέτη, σκηνογράφοι, φροντιστές,   μηχανικοί σκηνής και οδηγοί) και στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος «Πολυκοινωνικό» του Δήμου Αλεξανδρούπολης (έξι άτομα που είναι βρεφονηπιοκόμοι και βοηθητικό προσωπικό).
-Παράλληλα, έγιναν και 1.095 προσλήψεις συμβασιούχων (από δύο έως οκτώ μηνών).
Τέλος, στο Συμβούλιο της Επικρατείας  εκκρεμούν προς εξέταση από την αρμόδια επιτροπή και άλλα αιτήματα για προσλήψεις από διάφορους φορείς.

http://www.aftodioikisi.gr