Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Υπεύθυνα δίπλα στους φοιτητές και στις οικογένειές τους - Θέση για την προσέλκυση επενδύσεων

Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου : Υπεύθυνα δίπλα στους φοιτητές και στις οικογένειές τους.


«Ούσα μητέρα δύο (2) φοιτητριών που σπουδάζουν μακριά από την Κατερίνη -η μία στη Θεσσαλονίκη, η άλλη στην Αθήνα-, είμαι σε θέση να αντιλαμβάνομαι τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των οικογενειών που τα παιδιά τους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ήδη από τον Οκτώβριο του 2013, με ερώτηση που είχα καταθέσει προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητούσα να δοθεί η δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να λάβουν μέρος στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου του 2014, ανεξαρτήτως του εξαμήνου διδασκαλίας των μαθημάτων που οφείλουν, έτσι ώστε να διευκολυνόταν η ολοκλήρωση των σπουδών τους.
Πράγματι έτσι έγινε, και με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή, δόθηκε η δυνατότητα και συμμετείχαν όλοι οι φοιτητές στις εξεταστικές περιόδους του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου του 2014 σε όλα τα μαθήματα που όφειλαν από προηγούμενα εξάμηνα, ανεξαρτήτως εάν αυτά διδάσκονταν σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.
Για το ίδιο ζήτημα επανήλθα και πάλι με ερώτηση το Νοέμβριο του 2014, ζητώντας να δοθεί και φέτος η δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν από προηγούμενα εξάμηνα στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου του 2015, ώστε να συντομευθεί ο υπολειπόμενος χρόνος σπουδών τους, όπως και έγινε».




«Η Κυβέρνηση, και συγκεκριμένα η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με το σχέδιο νόμου «Συμπλήρωση των διατάξεων περί Εθνικού Κτηματολογίου και άλλες ρυθμίσεις», που εισήγαγε τον
Ιούνιο του 2013 στη Βουλή, έθετε ως στόχο της την ολοκλήρωση μιας εκκρεμότητας από τη γέννηση του νεοελληνικού κράτους.
            Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, χαρακτήρισα το Κτηματολόγιο ως μια τομή, ένα εξαιρετικά σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο, αφού η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης και της σύνταξης των δασικών χαρτών, θα επέτρεπε και, αν μη τι άλλο, θα ενθάρρυνε την προσέλκυση εγχωρίων και ξένων επενδυτών.
            Δεν δίστασα πάντως, να αναφέρω προς τον αρμόδιο Υπουργό και τα προβλήματα που είχα διαπιστώσει στο Υποθηκοφυλακείο Κατερίνης εξαιτίας της υποστελέχωσής του και της έλλειψης μηχανογράφησης στα αρχεία του, ζητώντας την επίλυσή τους.
            Παράλληλα, για την εύρυθμη λειτουργία των κτηματολογικών γραφείων, τόνισα πως θα ήταν σκόπιμο οι προϊστάμενοί τους να είναι επιστήμονες με νομική κατάρτιση».

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


            Ακολουθεί το βίντεο από την τότε τοποθέτησή μου στην Ολομέλεια της Βουλής.