Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Πετυχημένη η είσοδος στη Μαροκινή αγορά της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. και της INTRALOT

Ημερίδα με θέμα: «Επιχειρηματικές ευκαιρίες και οικονομική συνεργασία ανάμεσα σε Μαρόκο και Ελλάδα»

Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014, το Επίτιμο Προξενείο του Βασιλείου του Μαρόκου στην
Θεσσαλονίκη, η Πρεσβεία του Βασιλείου του Μαρόκου στην Ελλάδα και ο ΣΕΒΕ (Σύνδεσμος  Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ) συνδιοργάνωσαν ημερίδα στο ξενοδοχείο HYATT της Θεσσαλονίκης με θέμα: «Επιχειρηματικές ευκαιρίες και οικονομική συνεργασία ανάμεσα στο Μαρόκο και στην Ελλάδα», στα πλαίσια του 2ου Μαροκινού forum.
 

Οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης, κ. Παντελής Αντάρ – Επίτιμος Πρόξενος του Μαρόκου, ο κ. Abdelkader EL ANSARI - Πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου στην Ελλάδα Πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου στην Ελλάδα και ο Δρ. Κυριάκος Λουφάκης  - Πρόεδρος του ΣΕΒΕ χαιρέτισαν την εκδήλωση. Κύριοι προσκεκλημένοι και ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κυρία Yasmina SBIHI, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Μαροκινού Γραφείου Ανάπτυξης Επενδύσεων (AMDI) στη Ρώμη, ο κύριος Ali MEHREZ, Προϊστάμενος του Τμήματος Στρατηγικής στο Μαροκινό Κέντρο Προώθησης Εξαγωγών “Maroc Export” και ο κ. Παύλου – Εκπρόσωπος του ομίλου INTRALOT.  Ο κ. Παντελής Αντάρ στην ομιλία του τόνισε ότι βασική προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση είναι η εξωστρέφεια και η ανάδειξη επιχειρηματικών ευκαιριών και ανέφερε τα παραδείγματα δύο ελληνικών εταιρειών, της INTRALOT και της OLYMPIA ELECTRONICS A.E., που έχουν εισέλθει επιτυχώς στην Μαροκινή αγορά.

Ο πρέσβης και οι υπόλοιποι ομιλητές κάλεσαν τους Έλληνες επιχειρηματίες να επεκτείνουν τις συνεργασίες τους στο Μαρόκο, τονίζοντας τα πλεονεκτήματα που θα έχει μία τέτοια επιχειρηματική κίνηση. Μεγάλη έμφαση δόθηκε εκ μέρους τους στην στρατηγική γεωγραφική θέση του Μαρόκου ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αφρική καθώς και στο μαροκινό μοντέλο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γιώργος Ορφανός, η  κ. Μάγδα Καρακόλη  - Γ.Γ.Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας και εκπρόσωποι περισσότερων από 100 επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδος. Την εκδήλωση υποστήριξαν με την ευγενική χορηγία τους οι εταιρείες: CCC, ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε., EVDERMIA, ΔΙΟΝΥΣΟΣ WINES, OLYMPIA ELECTRONICS A.E. και ANTARCO. Η εκδήλωση έκλεισε με κοκτέιλ που συμπεριλάμβανε παραδοσιακά εδέσματα των δύο χωρών και παραδοσιακούς χορούς του Μαρόκου, κάτι που συνηθίζεται στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Προξενείο του Μαρόκου.