Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Νομική ακρότητα η αυτόφωρη σύλληψη για ληξιπρ.χρέη στο Δημόσιο. Ο Αρειος Πάγος βάζει φρένο με εγκύκλιο.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Β.ΝΟΥΛΕΖΑ
Η  εσφαλμένη πρακτική να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται με τήν αυτόφωρη διαδικασία ενωπιον του  αρμόδιου Εισαγγελέως ποινικής δίωξης φορολογούμενοι που αδυνατούν
πραγματικά  να εκπληρώσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους διότι λόγω των απανωτών φορολογικών  επιβαρύνσεων και έκτακτων φόρων αλλά και της βαθιάς οικονομικής ύφεσης διογκώνονται οι αρχικές οφειλές τους είναι καθόλα ΠΑΡΑΝΟΜΗ αντισυνταγματική  και πρέπει να σταματήσει επιτέλους να καταργηθεί ,αυτή η  ντροπιαστική δημόσια διαπόμπευση..
Οφειλε η εισαγγελικλη Αρχή να κάνει  μέ σύνεση και αυτοσυγκράτηση ηπια και λελογισμένη χρήση του μέτρου της αυτόφωρης διαδικασίας πιυ ενδείκνειται μόνον σε σοβαρές περιπτώσεις  φιροδιαφυγής ωστε να αποφεύγονται οι   ανωφελες αστυνομικές συλλήψεις πολιτών που καταστράφηκαν οικονομικά  ολοσχερώς και δεν είναι σε θέση να πληρώσουν βεβαιωμένα χρέη πρός το Δημόσιο,. Τα τελευταία τρια χρόνια στήν Ελλάδα ειχαμε χιλιάδες συλλήψεις για χρέη αντι ευνοικών ρυθμίσεων σε πολλές δόσεις που θα διευκόλυναν  σημαντικά τους οφειλέτες.
Αλλωστε ο αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου  κ.Παντελής εξέδωσε και απέστειλε  σχετική εγκύκλιο   προς τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές για αποφυγή ακροτήτων πλήν όμως ορισμένοι δικαστικοί λειτουργοί εννοείται ανεξάρτητοι που δεν πρέπει πειθήνια να υπακούν σε άνωθεν οδηγίες εξαντλούν  δυστυχώς την αυστηρότητα  τους σε ανθρώπους απελπισμένους εξαντλημένους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.Δεν αντιλαμβάνομαι αυτήν την υπερβολή  και λογική των Προισταμένων δικαστικού των ΔΟΥ να αιτούνται για οφειλές 20,000 ευρώ λχ ποινική δίωξη αντι ρυθμίσεων.
Είναι εξευτελιστικό  απαράδεκτο  οδυνηρό να οδηγείσαι σιδηροδέσμιος στο Δικαστήριο για ληξιποθεσμες οφειλές και οι Αστυνομ Διευθύνσεις να στέλνουν  για δημοσίευση ως δελτλία τύπου αυτές τις συλλήψεις που εμφανίζουν  ως  σημαντικές επιτυχίες στα Μέσα κοινωνικης δικτύωσης.
Μοναδική επιδίωξη της Κυβέρνησης η αύξηση των φορολογικών εσόδων όμως σε αυτό το ανύπαρκτο κράτος το υποδουλωμένο  και υποθηκευμένο από τους δανειστές δεν υπάρχει σταθερό φορολογικό σύστημα φορολογική δικαιοσύνη και ισότητα ,αυτή έχει καταργηθεί  προ πολλού με τα απαγορευτικά τσουχτερά παράβολα που χρειάζονται για την κατάθεση Προσφυγής η οποιουδήποτε δικογράφου  στην αργή  διοικητική δικαιοσύνη.
Με ποινικό δικονομικό εργαλείο τον αντισυνταγματικό με  βάση πλούσια νομολογία Ν3943/11 oι Εισαγγελείς ασκούν εύκολα  ποινικές διώξεις και προτείνουν εξοντωτικές ποινές  στην έδρα μη προτείνοντας την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων που συντρέχουν..Έχει μετατραπεί τα τελευταία τρία έτη  με την εφαρμογή νομοθετικών εκτρωμάτων η χώρα  των μνημονίων καθαρά για εισπρακτικούς λόγους σε απέραντο Δικαστήριο δεν είμαστε πλέον κράτος δικαίου.
Αλήθεια γιατί συλλαμβάνονται  και προσάγονται με χειροπέδες μικροοφειλέτες ευυπόληπτοι έχοντες λευκό ποινικό μητρώο, είναι ύποπτοι φυγής η πρόβαλαν αντίσταση κατά της Αρχής όσοι ενδεχομένως επεχείρησαν εξωδικαστικό συμβιβασμό η υπήχθησαν σε ρύθμιση που δεν εδυνήθησαν να τηρήσουν?
Νομίζω για παλαιές οφειλές έχει παρέλθει το αυτόφωρο καταχρηστικά συλλαμβάνονται οπως διδάσκει η πλούσια  νομολογία των δικαστηρίων και έτσι με τις αυτόφωρες συλλήψεις για χρέη προηγούμενων δεκαετιών δεν προστατεύεται η ατομική ελευθερία η τιμή και υπόληψη του ατόμου και παραβιάζεται ευθέως η ΕΣΔΑ.
Οφείλουμε  διότι οι Εφορίες έχουν υπερβεί τό μέτρο και κυριολεκτικά μας ποδοπατούν και μας απειλούν με διώξεις  και μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης όταν αυτοβούλως προσερχόμεθα για εξωδικαστική ρύθμιση ο νομικός κόσμος να αντιδράσουμε οργανωμένα σε αυτήν τήν αντιουμανιστική προσβλητική της αξιοπρέπειας πρακτική διότι στις περισσότερες χωρες της ΕΕ τιμωρείται μόνον η  δόλια εκτεταμένη φοροδιαφυγή τα υπόλοιπα φορολογικά υποτυπώδη αδικήματα με διοικητικά μέτρα.
Ελπίζω οι ΔΟΥ και οι εισαγγελικές Αρχές να μήν αγνοήσουν την εγκύκλιο του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου  που επισημαίνει ότι η αυτόφωρη διαδικασία δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλιώς αν συνεχίσουν η μόνη διέξοδος  των πολιτών είναι η προσφυγή εναντίον τους στην Δικαιοσύνη.
Είναι ανόητο εκ μέρους του κράτους τών Βρυξελλών να φυλακίζονται ακόμη και υπερήλικες να τιμωρούνται με σκληρότητα και με αυστηρές ποινικές κυρώσεις αλλά και δυσανάλογα της ποινικής απαξθας της πράξεως  βαριές ποινές  πολίτες αντί ευνοϊκών  ρυθμίσεων που εχουν πολλάκις εξαγγελθεί και αναμένουν την έγκριση  όμως της εποπτεύουσας τρόικας  με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.
Κανείς από τον ΔΣΚ δεν διαμαρτυρήθηκε για αυτές τις ακρότητες σε βάρος πολιτών που αυτοκτονούν η αρρωσταίνουν.
Αυτές οι  δυσάρεστες διαπιατώσεις μας αναγκάζουν να θέλουμε το γρηγορότερον να εγκαταλείψουμε αυτήν τήν χώρα της φορολογικής κολάσεως.

Β.Νουλέζας δικηγόρος ποινικού δικαίου.
lawofficenioulezas@gmail.com