Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΕΒΕΠ σε κλίμα ανασφάλειας και πολιτικής αστάθειας. Η Πιερία να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο

Ενώ οριστικοποιείται οτι μας ετοιμάζουν νέο Μνημόνιο χωρίς κούρεμα χρέους και αφού αξιολογηθούν τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης  που λειτουργεί
ως προϊσταμένη Αρχή μετά το κυβερνητικό βατερλό του κ Σαμαρά στο Βερολίνο, και ενώ υφίσταται το χρηματοδοτικό κενό στην Πιερία των πτωχεύσεων  της ανεργίας και της μετανάστευσης εγκαινιάζεται  κατά τραγική ειρωνεία από τον κ. Υφυπουργό Ανάπτυξης η 8η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας που θα μπορούσε να προσλάβει πανελλήνιο χαρακτήρα να καταστεί εφάμιλλη της ΔΕΘ στήν Κεντρική Μακεδονία.
Η δουλειά του ΕΒΕΠ αναντίρρητα σημαντική και πολύ ελπιδοφόρα..Όμως τι σηματοδοτεί μήπως την ευημερία των ασθμαινουσών επιχειρήσεων που παλεύουν για την διάσωση τους με την ΔΟΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία?
Ποιές πρωτοβουλίες λαμβάνει αλήθεια η Κυβέρνηση για τούς επιχειρηματίες με τέτοια φοροεπιδρομή και διώξεις?Χρειάζεται να ερωτηθεί ευθέως ο  κ.Γιακουμάτος που εκπροσωπεί την Κυβέρνηση αν αρχικά θα αποδεσμευτούμε απο τα Μνημόνια την τρόικα πρωτίστως διότι οι χρηματοδοτήσεις είναι μηδαμινές και ότι έρχεται σε δόσεις απο το ΔΝΤ καταλήγει σε τοκοχρεολύσια και τράπεζες.
Ο ΕΝΦΙΑ εξόντωσε   ως χαριστική βολή επιπλέον τους ιδιοκτήτες και βιοτέχνες που αγανακτισμένοι διαμαρτυρήθηκαν.
Η ελληνική οικονομία δέν χρηματοδοτείται  πραγματικά να μλην γελιόμαστε κανείς δεν γνωρίζει το ακριβές επιχειρηματικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης που εκλιπαρεί για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης.Δεν νομίζω οτι θα βοηθήσει το  διαφημιζόμενο πρωτογενές πλεόνασμα .
Οσο ο τραπεζικός δανεισμός είναι ακριβός και τα επιτόκια υψηλά όπως σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ με απαίτηση υπερβολικών ασφαλειών για τούς μικρομεσαίους ανάπτυξη δέν θα υπάρξει.
Φοβούμαι  χωρίς να καταστροφολογώ η να υπερβάλλω οτι μόνον επιδείνωση θα  υπάρχει πλήν ελάχιστων περιπτώσεων και οτι η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων καθίσταται ολοένα και πιο δυσχερής με την ακολουθούμενη κυβερνητική οικονομική πολιτική υψηλής βαρύτατης φορολόγησης με αποτέλεσμα την μετανάστευση σε βαλκανικές χώρες.
Οι ιαχυρισμοί μου επιβεβαιώνονται πλήρως από επίσημα στατιστικά στοιχεία βάσει των οποίων χάθηκαν την τελευταία τριετία 214.618 μικρομεσαίες επιχειρήσεις Νομίζω οτι με τίς κρατούσες συνθήκες και το σημερινό ελληνικό μοντέλο ανάπτυξης που δεν συμβαδίζει με το ευρωπαικό  δέν υπάρχουν ευοίωνες προοπτικές και οτι χρειάζονται τολμηρές και ριζοσπαστικές αλλαγές οπως λχ στο  αναχρονιστικό αδικο  φορολογικό σύστημα ,ωστε να επανεκκινήσει η ελληνική οικονομία με την παράλληλη στήριξη της περιφέρειας.
Αν τηρηθούν οι πρωθυπουργικές δεσμεύσεις στην ΔΕΘ στο ελάχιστο και δεν αποδειχθούν φαρφαρονισμοί παύσει η εκδικητική μανία κατα τών επιχειρηματιών που καταδιώκονται, τότε ενδεχομένως υπάρχει μία αχτίδα φωτός.
Β.ΝΟΥΛΕΖΑΣ.δικηγόρος.