Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ο ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ Ν.ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 Με επιτυχία η καθιερωμένη γιορτή του μαζικού αθλητισμού στη Ν.Τραπεζούντα

Κάθε χρόνο και ρεκόρ συμμετοχών στον Υψηλάντειο Αγώνα Δρόμου

Ο Υψηλάντειος Αγώνας Δρόμου, ένας αθλητικός θεσμός πλέον για την Πιερία και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας προσέλκυσε και φέτος το απτό ενδιαφέρον των φίλων του μαζικού αθλητισμού. Το πρωί της περασμένης Κυριακής στη Νέα Τραπεζούντα, 148 αθλητές και αθλήτριες συνέβαλαν στην  καταγραφή ενός νέου ρεκόρ συμμετοχών στην ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή των 10 χ.λ.μ.

Σύμμαχός τους οι καλές καιρικές συνθήκες, η όμορφη διαδρομή στη σκιά του
Ολύμπου και των Πιερίων, οι φιλότιμες προσπάθειες των δεκάδων εθελοντών και οι φιλόξενοι κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι με την συνδρομή πολλών επισκεπτών εμψύχωναν διαρκώς τους αθλητές στην προσπάθειά τους.

Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας "Αλέξανδρος Υψηλάντης" και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ". Ο αγώνας διεξήχθη για πρώτη φορά υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σφραγίζοντας την αρχή μιας συνεργασίας που αναμένεται να συνεισφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του θεσμού.  

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν κατά την εκκίνηση του αγώνα, όταν και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του αείμνηστου μέλους του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Δημήτριου Πουρσανίδη, που έφυγε από κοντά μας ξαφνικά στις αρχές του Απρίλη σε ηλικία 74 ετών. Αναμνηστικό δώρο δόθηκε από τους διοργανωτές στην οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ στον αγώνα έλαβαν μέρος τα εγγόνια (έδωσαν τιμής ένεκεν την εκκίνηση), και ο γιος του  αξέχαστου αθλητή, ο οποίος τιμούσε πάντα με το ήθος και την ενεργό συμμετοχή του, τον Υψηλάντειο Αγώνα Δρόμου.

Κατά την διάρκεια των απονομών, παρουσία περιφερειακών, δημοτικών,
τοπικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων επισημάνθηκε η μεγάλη ανταπόκριση κοινού, εθελοντών και αθλητών, στην καθιερωμένη πλέον γιορτή του μαζικού αθλητισμού.

Ειδικότερα, χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Βασίλειος Παραδεισόπουλος, ο πρόεδρος του "ΖΕΥΣ" Χρήστος Μυστρίδης, το μέλος του «ΖΕΥΣ» Δημήτρης Γρηγοριάδης, ο οποίος συντόνισε και φέτος, με ιδιαίτερη επιτυχία το οργανωτικό μέρος του «Υψηλάντειου».

Απονομές έκαναν επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κατερίνης Αλέξανδρος Γιουμίδης, Αλέκος Καλτσίδης, η περιφερ. Σύμβουλος Μαρία Μαλλιάρα κ.α.


Χρώμα παράδοσης έδωσαν στην εκδήλωση οι ήχοι της Ποντιακής Λύρας που συνόδευαν τους αθλητές στην τελευταία και πιο δύσκολη (λόγω ανηφόρας) καμπή του αγώνα και τα εδέσματα που με μεράκι ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού. Πρωτότυπο μετάλλιο και δίπλωμα δόθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες. Ειδικές απονομές έγιναν στους εκπροσώπους όλων των εθελοντικών οργανώσεων που έλαβαν μέρος ενεργά στη διοργάνωση και ειδικότερα στην Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, στο Σώμα  Εθελοντών, Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και στους Ραδιοερασιτέχνες του Νομού Πιερίας.

Την ασφάλεια του αγώνα διαφύλαξε το Αστυνομικό τμήμα Περιφέρειας Κατερίνης. Ο ιατρός - δρομέας Δημήτριος Κουκοδήμος θυσίασε την συμμετοχή του στον αγώνα για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε όποιον ενδεχομένως τις είχε ανάγκη. 

Την έγκαιρη και έγκυρη έκδοση των αποτελεσμάτων επιμελήθηκε ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής και μέλος του "ΖΕΥΣ" Δημήτρης Γρηγοριάδης με ένα εκλεκτό επιτελείο συνεργατών. Νικητές και νικήτριες αναδείχτηκαν βέβαια όλοι όσοι συμμετείχαν.

Για την ιστορία, τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα διαμορφώνονται ως εξής: