Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Μην καπνίζετε τον καπνό τους!

Όσοι έχουν μπει στη διαδικασία να καπνίσουν, γνωρίζουν ότι δύσκολα το κόβεις. Ο εθισμός που προκαλεί είναι μεγάλος και κάποια στιγμή φτάνει η ώρα που πληρώνουμε αυτή την
κακή συνήθεια.
Το μυαλό παίζει διάφορα παιχνίδια και μας φέρνει αρκετές αντιρρήσεις όταν σκεφτούμε ότι πρέπει να σταματήσουμε να καπνίζουμε. Πολλοί προσπάθησαν, λίγοι τα κατάφεραν.
Αυτά αφορούν το κανονικό κάπνισμα μεν, αλλά αν το δούμε από άλλη οπτική γωνία, θα δούμε ότι έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη κομματική “φούντα”.
Όπως λέει και το ρεμπέτικο άσμα «Έ ντε λα μαγκέν ντε Βοτανίκ», και στα κόμματα υπάρχει το «Μαγκέν, το μπουζουκέν, το μαστουριόρε, το γκομενέντε και διάφορες άλλες κοσμοπολίτικες και εξελιγμένες πρακτικές. Προοδεύουμε συνεχώς!
Όσοι δεν έχουν αποφασίσει πραγματικά να το κόψουν, “καπνίζουν” -ψηφίζουν- ανάλογα τη διάθεση αραιά και που. Πολλοί κάνουν τράκα με αυτά -τα ψηφοδέλτια- που θα τους δώσουν οι φίλοι. Άλλοι βλέπουν στιγμιαία προβλήματα και επάνω στην τσαντίλα ή την πίκρα τους, κάνουν ότι μπορούν. Πολλές οι περιπτώσεις για να “καπνίσεις” αυτό που σου προσφέρει το σύστημα με τον τρόπο του.
Βασικά είμαστε εγκλωβισμένοι. Πολλές είναι και οι αφορμές και οι δικαιολογίες για να το κάνεις. Όπως και να ‘χει, τελικά θα “φουμάρεις” και θα πεις και ένα τραγούδι. Θα “φουμάρεις” γιατί νομίζεις ότι εκεί θα βρεις καταφύγιο…
Ο εθισμός και η εξάρτηση έχουν αυξηθεί με τα χρόνια. Δύσκολα τα πράγματα για εμάς, πιο καλά για τις κομματικές “καπνοβιομηχανίες” που μας σερβίρουν τον “καπνό” τους.
Ο άνθρωπος είναι το πιο έξυπνο ζώο στην πλανήτη, κάνει τις καλύτερες αναλύσεις για όλα τα θέματα και έχει την πιο βαθειά σκέψη από τα υπόλοιπα πλάσματα. Ταυτόχρονα όμως κάνει και κάτι φοβερό. Ενώ βλέπει ότι κάποια πράγματα είναι καταστροφικά, βρίσκει τις κατάλληλες δικαιολογίες για να μην τα αποφύγει. Μερικές φορές μάλιστα κλείνει και τα μάτια και πάει κατά γκρεμό.
Δύσκολη η απεξάρτηση γιατί το μυαλό έχει ποτισθεί με ανασφάλειες και φόβους. Όσοι έχουν παράλληλο συμφέρον με αυτούς που μας μαστουρώνουν επαγγελματικά, κάνουν καλή διαφήμιση για να αγοράζουμε συνέχεια “καπνό”.
Καλή αποτοξίνωση!
10688230_1560694100831415_6194618102120225862_o


Πάρτε και ένα ποδήλατο. Καλό θα σας κάνει …