Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Άρθρο του δημ.συμβούλου Κατερίνης Γιάννη Φάκα, για δελτία τύπου των βουλευτών που αφορούν τις μεταφορές μαθητών

Σε παλιότερες εποχές, ο κ. Μητσοτάκης όταν εξυπηρετούσε κάποιον ψηφοφόρο του, έστελνε επισκεπτήριο που άρχιζε με τη φράση « Κατόπιν ενεργειών μου …» και συνέχιζε
ανάλογα.Κάποτε ένας ψηφοφόρος από την Κρήτη τον παρακάλεσε να βρει μια καλή γυναικολογική κλινική στην Αθήνα γιατί η γυναίκα του είχε δύσκολη εγκυμοσύνη.
Έτσι και έγινε. Όταν γεννήθηκε το παιδί, στάλθηκε το απαραίτητο επισκεπτήριο και ο Κρητικός ψηφοφόρος διάβασε:
«Κατόπιν ενεργειών μου η σύζυγος σας έτεκεν άρρεν».


Τη φράση «Κατόπιν ενεργειών μου» ακολουθούν οι βουλευτές της Πιερίας προσπαθώντας να δείξουν στην τοπική κοινωνία ότι ενδιαφέρονται για την εκλογική τους περιφέρεια σε προβλήματα όμως που έχουν πάρει ήδη το δρόμο της επίλυσης ή θα έπρεπε να είχαν ήδη λυθεί  . Έτσι πολιτικό γραφείο βουλευτή του νομού μας πανηγυρίζει διότι «έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες και ασκήθηκαν έντονες πιέσεις με αποτέλεσμα από αύριο να ξεκινούν τα δρομολόγια για την μεταφορά των μαθητών στην Πιερία.»

Μάλιστα το πολιτικό γραφείο του βουλευτή υποστηρίζει ότι εξασφάλισε την δέσμευση του αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη, ότι με τροπολογία που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα στο Σχέδιο Νόμου «Έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων της Βουλής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», θα δοθεί οριστική λύση.

Το θέμα είναι ότι τις ίδιες δεσμεύσεις πήραν και άλλοι βουλευτές της Ν.Δ όπως Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος. (http://bit.ly/1DC1tAj) . Υποθέτω ότι θα υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που θα πανηγυρίζουν για την δέσμευση του αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη ότι το πρόβλημα θα λυθεί με τροπολογία.

Εάν θέλουν οι βουλευτές όμως να πανηγυρίζουν , θα έπρεπε να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Θα μπορούσαν, λόγου χάρη, να πιέσουν την περιφέρεια να πραγματοποιήσει τον διαγωνισμό της μεταφοράς μαθητών λίγους μήνες νωρίτερα. Επιπλέον θα μπορούσαν  να υποβάλλουν τις κατάλληλες τροπολογίες, που θα αντιμετωπίσουν διάφορα διαδικαστικά προβλήματα (όπως ενστάσεις, άγονος διαγωνισμός κτλ) πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Με αυτές τις κινήσεις θα έχουν το δικαίωμα να πανηγυρίζουν για την επίλυση ενός προβλήματος που εμφανίζεται στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς και να μην γίνεται η μεταφορά μαθητών ένα πολιτικό (και προεκλογικό) παιχνίδι εντυπώσεων..


                                                                          Γιάννης Φάκας
                                                                        Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης