Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Αναλογική εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης η πρόταση της Χαραλαμπίδου στην Περιφέρεια

Η πρόταση της Δ. Χαραλαμπίδου για αναλογική εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στην οικονομική και μητροπολιτική επιτροπή, πέρασε στην χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού
Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτή ήταν πάγια θέση και προεκλογικά της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία υιοθετήθηκε από τον Γ. Ιωαννίδη, τον Μ. Μπόλαρη, τη Ν. Παυλίδου και τον Μ. Τρεμόπουλο και εν μέρει από τον Γ. Ζιώγα.

 «Το συμφέρον των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας επιβάλλει την συμμετοχή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης σε όλα τα πεδία συζήτησης και απόφασης ώστε τουλάχιστον να διασφαλίζεται η δημοσιότητα, η διαφάνεια, ο έλεγχος και η κατάθεση των εναλλακτικών προτάσεων στα όργανα της Περιφέρειας. Όποιος δεν φοβάται τον δημόσιο διάλογο και δε συνηθίζει τις λογικές των απόλυτα ελεγχόμενων συνεδριάσεων σε σκοτεινά γραφεία, δεν έχει κανένα λόγο να αρνηθεί την πρόταση για αναλογική εκπροσώπηση» ανέφερε προ ημερών σε ανακοίνωσή της η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα προαναγγέλοντας κοινές δράσεις με τις υπόλοιπες παρατάξεις της Αριστεράς και της Οικολογίας.

Αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία της Δ. Χαραλαμπίδου, η συνέχεια αναμένεται σήμερα στην εκλογή της Μητροπολιτικής Επιτροπής όπου θα συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πλην της Χρυσής Αυγής.

Π.Γ.

πηγή: http://sirma.info

για την αντιγραφή
Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος
Μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας