Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Σβήστηκε με επιτυχία η φωτιά στη Συκιά Ημαθίας

Πυρκαγιά στη δασική περιοχή «Βάντα» της Συκιάς εκδηλώθηκε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες της Τρίτης, ωστόσο χάρη στην άμεση επέμβαση των
πυροσβεστικών δυνάμεων, συνεπικουρούμενων από τις διαθέσιμες δυνάμεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος – Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας  του δήμου Βέροιας που τέθηκαν άμεσα σε επιφυλακή, το περιστατικό ελέγχθηκε πριν η φωτιά εξαπλωθεί λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν και δημιουργήσει σοβαρότερη απειλή  για την ευρύτερη δασική περιοχή των Πιερίων.
Νωρίτερα, αργά το απόγευμα της Δευτέρας η Π.Υ. Βέροιας σήμανε συναγερμό λόγω υποψίας πυρκαγιάς (μετά από τηλεφώνημα κτηνοτρόφου ο οποίος είδε καπνό στην περιοχή) στην δασική θέση «Αγκάθι» του όρους Βέρμιο, που κινητοποίησε άμεσα την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Βέροιας.
Υδροφόρο του δήμου, ακόμη και μετά την εξακρίβωση ότι δεν υπήρχαν εστίες φωτιάς (πιθανώς ο καπνός να προέρχονταν από μεγάλη δασική πυρκαγιά στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο) παρέμεινε προληπτικά στο σημείο μέχρι τη λήξη της κινητοποίησης.
Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί η συνεισφορά του ΕΣΕΠΑ και των δυνάμεών του με εθελοντές πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα (στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας που έχει η εθελοντική οργάνωση με τον δήμο), που εξακολουθούν να παραμένουν σε επιφυλακή, λόγω των υφιστάμενων δυσμενών κλιματεδαφικών συνθηκών.