Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Lemnos Festival 2014

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....Λημνιοί εν δράσει
Lemnos Festival 2014

‘Ένα συναρπαστικό 3ημερο, με 3+1 δράσεις, σε μαγευτικές τοποθεσίες του ακριτικού νησιού
        Ο σύλλογος αποδήμων και φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν δράσει», διοργανώνει το Lemnos Festival 2014 (http://festival.lemnosinaction.com), με την τεχνική υποστήριξη του Δήμου Λήμνου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου, στις 6-7 & 8 Αυγούστου.
Περιλαμβάνει 3+1 κεντρικές δράσεις:
  • Συναυλία
  • Διημερίδα -και διαγωνισμό- επιχειρηματικότητας
  • Junior Festival
  • Παράλληλες δράσεις     
       

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


    Συναυλία:
    6 Αυγούστου.
    Λιμάνι του Μούδρου. Το Lemnos Festival 2014 σηκώνει αυλαία με τη συναυλία των Δέσποινα Βανδή, Κώστα Μαρτάκη και Μηδενιστή, στις 6 Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη στις 21:00 στο λιμάνι του Μούδρου. Η μία και μοναδική Δέσποινα Βανδή επιστρέφει on stage για την πολυαναμενόμενη καλοκαιρινή περιοδεία της! Η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, ενώνει για πρώτη φορά τις δυνάμεις της με τον ιδιαίτερα ταλαντούχο και δημοφιλή Κώστα Μαρτάκη και τον ράπερ με τη «βασιλική» φήμη, Μηδενιστή, και μας υπόσχονται μια αξέχαστη συναυλία γι αυτό το καλοκαίρι! 
    Διημερίδα και διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας:
    7&8 Αυγούστου.
    Κινηματοθέατρο Μαρούλα. Εκπρόσωποι τοπικών, αλλά και πανελλαδικών φορέων, θα παρουσιάσουν, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές ανάπτυξης μέσω των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (νέο ΕΣΠΑ). Επίσης θα εξεταστούν «case studies» επιχειρηματικότητας, ενώ θα πραγματοποιηθεί Συνάντηση Νέων, αλλά και η παρουσίαση της ένταξη της Λήμνου στο Paths of Greece. Ακόμη, θα γίνει συζήτηση για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που δημιουργεί ο Καταδυτικός Τουρισμός με αφορμή του Πρωτάθλημα Υποβρύχιου Ψαρέματος που θα πραγματοποιηθεί στο νησί. Τέλος, θα ξεκινήσει ο 2ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας σε συνέχεια ενός θεσμού που ξεκίνησε πέρυσι.
    1ο Junior Festival:
    7&8 Αυγούστου.
    Γυμνάσιο της Μύρινας. Πρωταγωνιστές θα είναι οι μικροί –και μεγαλύτεροι- φίλοι. Παραδοσιακά παιχνίδια, body painting, δραματοποιημένο παραμύθι και θέατρο σκιών, με τον Καραγκιόζη και την παρέα του να έρχονται στο νησί, ειδικά για το 1o Junior Festival. Η Λημνιά συγγραφέας Ρουλα Σαμαιλίδου Βάκου θα αφηγηθεί  «Ένα παραμύθι για τη Λήμνο» ενώ η συνεργασία των Λημνιών εν δράσει με τον ιστορικό θίασο Σκιών Χαρίδημου, τους Παραμυθάδες της Καβάλας και το τοπικό τμήμα Λήμνου του ΣΕΟ «υπόσχονται» μόνο διασκέδαση και χαμόγελα.
    Παράλληλες δράσεις:
    7&8 Αυγούστου
    Παλαιό Λιμάνι της Μύρινας. Eκθέσεις και προβολή φωτογραφιών με τα εξής θέματα:
    «Ένας υποβρύχιος παράδεισος στο ΒΑ Αιγαίο».
    «100 χρόνια ANZAC σε εικόνες».
    «Βουτιά στις παραλίες και στις ομορφιές της Λήμνου».
    Και εικαστική «παρέμβαση» με τίτλο «Λήμνος: Art Island».  Τα έργα που θα εκτεθούν, θα διατεθούν έπειτα προς πώληση, και όλα τα έσοδα θα αποτελέσουν δωρεά για την ενίσχυση του συλλόγου ΑΜΕΑ Λήμνου «Ορίζοντες».
    Στον ίδιο χώρο περίπτερα θα φιλοξενήσουν τους «Λημνιούς εν Δράσει», τους φοιτητές του τμήματος Διατροφής και Επιστήμης Τροφίμων και το info kiosk του Δήμου Λήμνου, ενώ θα λειτουργήσει και η Free Library, μία ανοιχτή ανταλλακτική βιβλιοθήκη.
    Και επειδή οι «δράσεις» στο Λιμάνι της Μύρινας, κοντά στη θάλασσα, θα ανοίξουν την όρεξη όλων, σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς και την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος Λημνιάς Γαστρονομίας.
    Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις
    -ΣΥΝΑΥΛΙΑ
    Βανδή-Μαρτάκης-Μηδενιστής σηκώνουν την αυλαία! Lemnos Festival 2014! Το Lemnos Festival 2014 σηκώνει αυλαία με τη συναυλία των Δέσποινα Βανδή, Κώστα Μαρτάκη και Μηδενιστή, στις 6 Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη στις 21:00 στο λιμάνι του Μούδρου. Η μία και μοναδική Δέσποινα Βανδή επιστρέφει on stage για την πολυαναμενόμενη καλοκαιρινή περιοδεία της! Η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, ενώνει για πρώτη φορά τις δυνάμεις της με τον ιδιαίτερα ταλαντούχο και δημοφιλή Κώστα Μαρτάκη και τον ράπερ με τη «βασιλική» φήμη, Μηδενιστή, και μας υπόσχονται μια αξέχαστη συναυλία γι αυτό το καλοκαίρι! Χαρίζοντας στο κοινό 3 ώρες γεμάτες μοναδικές ερμηνείες, παλαιότερων και νέων επιτυχιών τους, φορτισμένες με έντονα συναισθήματα, οι 3 αγαπημένοι καλλιτέχνες θα αφήσουν το δικό τους «στίγμα» στη Λήμνο!!! To Lemnos Festival φέτος θα διεξαχθεί το 3ήμερο 6,7&8 Αυγούστου με την υποστήριξη του Δήμου Λήμνου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου, με δράσεις στο λιμάνι του Μούδρου, στο παλαιό λιμάνι της Μύρινας και στο Γυμνάσιο της Μύρινας .
    1o Junior Festival
    Στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου της Μύρινας,
    στο πλαίσιο του Lemnos Festival 2014!
    Ξεκινάμε στις 18:30 το απόγευμα, στις 7&8 Αυγούστου…
    Πρωταγωνιστές του Lemnos Festival 2014 το διήμερο αυτό, θα είναι οι μικροί –και μεγαλύτεροι- φίλοι μας.
    Δημιουργική απασχόληση, παιχνίδια, παραδοσιακά και νεότερα, body painting, δραματοποιημένο παραμύθι, χαρτοκοπτική, ζωγραφική, πλαστελίνες.
    Επίσης, αφήγηση ενός παραμυθιού για τη Λήμνο, της Λημνιάς συγγραφέως, Ρούλας Σαμαϊλίδου Βάκου.
    Αλλά και θέατρο σκιών, με τον Καραγκιόζη και την παρέα του να έρχονται στη Λήμνο, με μία παράσταση γραμμένη ειδικά για το νησί μας, από το γνωστό καλλιτέχνη του Θεάτρου Σκιών, Σωτήρη Χαρίδημο.
    Η συνεργασία των εθελοντών Λημνιών εν δράσει, με το τοπικό τμήμα Λήμνου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, τους Παραμυθάδες της Καβάλας και τον ιστορικό Θίασο Σκιών Χαρίδημου, «υπόσχεται» μόνο διασκέδαση και χαμόγελα για όλους, με διαφορετικές δραστηριότητες και παραστάσεις τις δύο ημέρες.
    Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ θα υπάρχουν μικρές εκπλήξεις, αλλά και κεράσματα, καθώς και τη δράση αυτή έχουν υποστηρίξει με θέρμη επιχειρηματίες της Λήμνου.
    Φεύγοντας μην ξεχάσετε ένα αναμνηστικό για το Lemnos Festival 2014, δια χειρός του κ. Χαρίδημου.
    Αλλά και για όσους νιώθουν τυχεροί, θα γίνει λαχειοφόρος, με δώρο 2 ποδήλατα.
    -Διημερίδα και διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας
    Πέμπτη και Παρασκευή, 7&8 Αυγούστου.
    Κινηματοθέατρο Μαρούλα.
    Στο πλαίσιο του Lemnos Festival 2014, από τις 10:00 έως τις 14:00 ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι τοπικών, αλλά και πανελλαδικών φορέων, θα παρουσιάσουν στο κοινό της Λήμνου, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές ανάπτυξης μέσω των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (νέο ΕΣΠΑ), αλλά και τις προκλήσεις και τις προοπτικές της επιχειρηματικότητας στο νησί σε επί μέρους κλάδους.
    Θα παρουσιαστούν επίσης διάφορα διακεκριμένα «case studies» επιχειρηματικότητας που έχουν αναπτυχθεί είτε στη Λήμνο, είτε σε περιοχές με παρόμοια χαρακτηριστικά.
    Στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί και η Συνάντηση Νέων, όπου θα συμμετέχουν φοιτητές και μαθητές των τελευταίων τάξεων Λυκείου, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τη δημιουργία μιας ευρύτερης πλατφόρμας διασύνδεσης νέων Λημνιών εντός και εκτός νησιού.
    Επιπλέον θα ξεκινήσει ο 2ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας σε συνέχεια ενός θεσμού που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται φέτος με βραβεία - υποτροφίες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών*.
    Τέλος το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση της ένταξης της Λήμνου στο Paths of Greece, αλλά και συζήτηση για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που δημιουργεί ο Καταδυτικός Τουρισμός με αφορμή του Πρωτάθλημα Υποβρύχιου Ψαρέματος που θα πραγματοποιηθεί στο νησί.
    *Ο σύλλογος “Λημνιοί Εν δράσει” διοργανώνει τον 2ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας, που αποτελεί συνέχεια ενός θεσμού που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται την χρονιά αυτή με τις καλύτερες προοπτικές.  Η επίσημη παρουσίαση του διαγωνισμού θα λάβει χώρα την Παρασκευή 8 Αυγούστου, στα πλαίσια του Lemnos Festival 2014 και συγκεκριμένα της διημερίδας “Λήμνος σε Ανάπτυξη – Ευκαιρίες και Προκλήσεις 2014-2020”.
    Μετά την επίσημη παρουσίαση, θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των επιχειρηματικών προτάσεων και έπειτα οι ομάδες θα πρέπει αποτυπώσουν τα βασικά χαρακτηριστικά της ιδέας τους.
    Στο επόμενο στάδιο και με την βοήθεια συμβούλου υποστήριξης, οι ιδέες θα πάρουν μια πιο συγκεκριμένη μορφή βασιζόμενες σε πρότυπο επιχειρηματικού σχεδίου. Στόχος της διαδικασίας  αυτής είναι η αξιολόγηση όλων των σχεδίων από τον σύμβουλο και η επιλογή των δύο καλύτερων σχεδίων, οι ομάδες των οποίων θα πάρουν υποτροφία για την παρακολούθηση εξ’ αποστάσεως
    μαθημάτων με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα.
    Μετά το πέρας των μαθημάτων και με την συνεχή υποστήριξη συμβούλων, οι δύο ομάδες θα είναι έτοιμες να καταρτίσουν τα τελικά επιχειρηματικά τους σχέδια, η παρουσίαση των οποίων θα γίνει τον προσεχή χειμώνα σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.
    Ο διαγωνισμός αυτός αναφέρεται πρωτίστως σε νέους ανθρώπους και αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία γι’ αυτούς να κάνουν την επιχειρηματική τους ιδέα πραγματικότητα, επιμορφώνοντας ταυτόχρονα τον εαυτό τους.
    Free Library και στη Λήμνο Lemnos Festival 2014 χωρίς πολιτιστική δράση δεν γίνεται! Ο θεσμός Free Library που έχει αγκαλιαστεί θερμά από πολλούς φίλους του βιβλίου σε όλο τον κόσμο, έρχεται και στη Λήμνο αυτό τον Αύγουστο με «διάθεση» να καθιερωθεί. Η ιδέα της ελεύθερης ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι αρκετά παλιά. Τα τελευταία χρόνια όμως, σε ολόκληρο τον κόσμο, οι θαυμαστές της αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Ο κανόνας λειτουργίας της είναι απλός: Πάρε ένα βιβλίο να διαβάσεις - άφησε ένα βιβλίο να διαβάσει κάποιος άλλος. Στο πλαίσιο λοιπόν, του Lemnos Festival 2014 και ειδικότερα των παράλληλων πολιτιστικών δράσεων, στο Παλαιό Λιμάνι, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, στις 7 και 8 Αυγούστου, θα λειτουργήσει το 1o stand Free Library και στη Λήμνο. Υποστηρικτής της δράσης αυτής είναι ο Λημνιός στην καταγωγή, κ. Γιώργος Κωνσταντέλλης (Lemnos Kleronomia Publishing). Μετά το φεστιβάλ πρόθεση των «Λημνιών εν δράσει» είναι να οριστεί, σε συνεργασία με το Δήμο Λήμνου, το σημείο όπου θα μείνει μόνιμα το stand αυτό. Οι έως τώρα εκδοτικοί οίκοι που μας δώρισαν βιβλία για την πρώτη μικρή ανταλλακτική βιβλιοθήκη της Λήμνου και τους οποίους ευχαριστούμε πολύ, είναι οι εξής: -Εκδόσεις Ψυχογιός -Εκδόσεις Κέδρος -Εκδόσεις Καστανιώτη -Εκδόσεις Μίνωας -Εκδοτικός οίκος free thinking zone Επίσης, ευχαριστούμε τους συγγραφείς Δημήτριο Σωτάκη, Αλέξη Σταμάτη και Θανάση Χειμωνά, για τις προσωπικές δωρεές των βιβλίων τους.