Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Νέα εποχή στο Αλεξάνδρειο με προγράμματα Εικονικής Πραγματικότητας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Νέα εποχή στο Αλεξάνδρειο με προγράμματα Εικονικής Πραγματικότητας

ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Στον κόσμο της Εικονικής Πραγματικότητας που προσεχώς θα αρχίσει και επίσημα να λειτουργεί στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, ξεναγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης 30 Απριλίου 2014, μαθήτριες και μαθητές από το Γυμνάσιο Κονταριώτισσας Δ.Δίου-Ολύμπου.


Πρόκειται για πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο συνεργασίας του Αλεξανδρείου Ιδρύματος με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με στόχο όχι απλά τη γνώση πτυχών του ιστορικού παρελθόντος της χώρας, αλλά με σκοπό τη συμμετοχή των θεατών, μικρών και μεγάλων, στην πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας και του Ελληνισμού.
Οι προβολές Εικονικής Πραγματικότητας που έγιναν δοκιμαστικά με την παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών από το Γυμνάσιο Κονταριώτισσας, περιλαμβάνουν σειρά ιστορικών και εκπαιδευτικών δημιουργιών, κυρίως από την αρχαιότητα, και απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.


Η ξενάγηση

Την επίσκεψη δύο τμημάτων μαθητών του γυμνασίου Κονταριώτισσας και των συνοδών εκπαιδευτικών τους υποδέχθηκε στην είσοδο του Αλεξανδρείου Ιδρύματος ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Καζταρίδης, ο οποίος είναι και Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας. Ο κ. Καζταρίδης αφού καλωσόρισε μαθητές και εκπαιδευτικούς τούς ενημέρωσε, για λίγο, γύρω από το Ίδρυμα και τους σκοπούς του αλλά και για τις νέες δράσεις του Αλεξανδρείου.


Στη συνέχεια, η Αρχαιολόγος και Εκπαιδευτικός κ. Διονυσία Τσίρου προτού πραγματοποιήσει ξενάγηση γύρω από την προσωπικότητα, τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αναφέρθηκε στο Διεθνές Ίδρυμα και σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, επισήμανε όμως ότι χάρη στις προσπάθειες της νέας Διοίκησης του Ιδρύματος με Πρόεδρο τον κ. Διονύση Πασχάλη, το κτίριο και ο περιβάλλων χώρος είναι σήμερα ανοιχτά στο κοινό.


Ακολούθως, οι μαθήτριες και οι μαθητές οδηγήθηκαν σε ειδικό χώρο που γίνονται οι προβολές της Εικονικής Πραγματικότητας και παρακολούθησαν δύο δημιουργίες σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία καθώς και με το «Σπίτι του Διονύσου» στη Μακεδονία.
Οι ίδιοι μαθητές οδηγήθηκαν και στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος όπου «εκπόνησαν φύλλα εργασίας και αισθάνθηκαν σαν μικροί ερευνητές», όπως είπε χαρακτηριστικά η εκπαιδευτικός κ. Ευθυμία Καρτσιούκα.


Δηλώσεις

Μετά το πέρας της ξενάγησης και των άλλων δράσεων στο Αλεξάνδρειο ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κ. Καζταρίδης αλλά και η Αρχαιολόγος κ. Τσίρου, σε δηλώσεις τους, μίλησαν για τη νέα περίοδο του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου και για τις θετικές προοπτικές που υπάρχουν υπό τη νέα Διοίκηση του Ιδρύματος με Πρόεδρο τον κ. Διονύση Πασχάλη.
Επίσης, η εκπαιδευτικός κ. Ευθυμία Καρτσιούκα αναφέρθηκε στη σημασία ιστορικών και εκπαιδευτικών προβολών Εικονικής Πραγματικότητας αλλά και της ξενάγησης που έγινε σχετικά με τη ζωή και τη δράση του Μ.Αλεξάνδρου, επισημαίνοντας ότι αυτή η ιστορία αποτελεί και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.


Τέλος, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Κονταριώτισσας κ. Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου κ. Διονύση Πασχάλη για τις νέες δυνατότητες του Ιδρύματος, τον Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος κ. Καζταρίδη για την υποδοχή που έγινε, την κ. Διονυσία Τσίρου για την ξενάγηση αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην εκπαιδευτική επιμόρφωση των μαθητών.

Τηλ: +302352021000