Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ο Γκέμπελς και το ευρώ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ
02/05/2014
Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για μια εντελώς ανούσια και ανόητη συζήτηση.
Το θέμα θα έκλεινε αμέσως και κάθε είδους παραφιλολογία θα τελείωνε.
Είναι, όμως,  προφανές ότι η συζήτηση περί ευρώ, που επανέρχεται ξανά και ξανά, έχει συγκεκριμένο προπαγανδιστικό σκοπό.
Για λόγους που αποσκοπούν αποκλειστικά στην πρόκληση σύγχυσης και στην παραπλάνηση – γνωστές προπαγανδιστικές τακτικές – η συζήτηση συντηρείται σκόπιμα ενόψει ευρωεκλογών.
Για να πιστέψει δηλαδή ο κόσμος πως είναι δυνατόν η Ελλάδα – αν πιεστεί, όπως λένε – να προχωρήσει σε διακοπή πληρωμών και να συνεχίσει όχι μόνο να παραμένει στο ευρωπαϊκό νόμισμα, αλλά και να της καταβάλλονται τα ποσά από το ΕΣΠΑ ή από τα
άλλα Ταμεία της ΕΕ, σε… ευρώ, βεβαίως!
Φυσικά, μόνο αφελείς μπορεί να πιστέψουν πως αυτό μπορεί να συμβεί.
Μόνο αφελείς μπορούν να πιστέψουν πως εκτός ευρώ – και προφανώς χωρίς κανένα νόμισμα - θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά, έστω και με αυτά τα γλίσχρα εισοδήματα που διαθέτουμε.
Μόνο αφελείς μπορούν να πιστέψουν ότι χωρίς νόμισμα μπορεί μια χώρα να εισάγει αυτά που δεν παράγει – στην δική μας περίπτωση μιλάμε για καύσιμα, πρώτες ύλες, φάρμακα.
Σημειωτέον ότι χώρες που παράγουν και πουλάνε πετρέλαιο, όπως η Βραζιλία και η Βενεζουέλα, ζουν την απόλυτη κατάρρευση, με θηριώδη πληθωρισμό και ελλείψεις σε βασικά αγαθά, όπως το αλεύρι, το γάλα και το χαρτί τουαλέτας.
Το ζήτημα είναι πως μεταξύ των αφελών ψαρεύουν αυτοί που λένε αυτές τις τερατολογίες.
Γι’ αυτό και δεν βάζουν νερό στο κρασί τους, επαναλαμβάνοντας και επιμένοντας στο μαξιμαλιστικό σύνθημα «καμιά θυσία για το ευρώ».
Προσέξτε: Δεν λένε «εμείς θα βρούμε τον τρόπο για λιγότερες θυσίες».
Λένε πως δεν θα κάνουν ούτε μία θυσία.
Ότι δηλαδή θα είναι οι μόνοι επί του πλανήτου που δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν τη χώρα τους σε καμιά θυσία – προφανώς διότι θα ρίχνουν λεφτά με αεροψεκασμούς ή επειδή έχουν ανακαλύψει τη σπηλιά του Αλή Μπαμπά.
Ο λόγος για τον οποίο επιλέγουν αυτό το μαξιμαλιστικό σύνθημα – «καμιά θυσία για το ευρώ» - έχει την εξήγησή του: Στον Γκέμπελς.
Ο υπουργός Δημόσιας Διαφώτισης και Προπαγάνδας της ναζιστικής Γερμανίας, υποστήριζε πως η κοινή γνώμη πιστεύει ευκολότερα ένα μεγάλο ψέμα από ένα μικρό ψέμα.
Στην προκειμένη περίπτωση, το μικρό ψέμα θα συνοψιζόταν στη φράση «στο ευρώ με λιγότερες θυσίες».
Αλλά αυτό δεν θα το πίστευαν ούτε οι αφελέστεροι των αφελών.
Οπότε, σύμφωνα με τον Γκέμπελς, προτιμότερο είναι το μεγάλο ψέμα: Καμιά θυσία για το ευρώ και ξεμπερδεύουμε μ’ αυτούς που θέλουν να τους χαϊδεύουν τα αυτιά.
Γνωρίζουν πως οι αφελείς (του Γκέμπελς) δεν πρόκειται να το πολυψάξουν.
Δεν θα αναρωτηθούν καν: «Μα καλά, στην επταετία που διανύουμε, η Ελλάδα έχει λαμβάνειν 16 δις ευρώ από το πλαίσιο περιφερειακής πολιτικής. Πώς θα τα πάρει αν τα έχει σπάσει με τους Ευρωπαίους;».
Θα πουν: «Ας πάει και το παλιάμπελο. Εδώ έχουμε βρει τη Σπηλιά του Αλή Μπαμπά»!
Ούτε θα αναρωτηθούν: «Μα καλά, την περίοδο 2014-2020, η Ελλάδα έχει λαμβάνειν 250 εκατομμύρια για τους απόρους της από το Ταμείο Βοήθειας της ΕΕ. Θα τα πάρει χωρίς ευρώ;».
Διότι θα σκεφθούν: «Μα εκτός ευρώ, απλά δεν θα υπάρχουν άποροι»!
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθούν πέντε ελληνικά περιβαλλοντικά προγράμματα ύψους 7,1 εκ ευρώ.
Εννοείται πως τα χρήματα αυτά δεν θα φθάσουν ποτέ «χωρίς καμιά θυσία».
Αλλά και πάλι οι αφελείς θα σκεφθούν: «Σιγά τα επτά ψωροεκατομμύρια, μπορούμε και χωρίς αυτά. Ας πάει να κουρεύεται το Πανεπιστήμιο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και τα Natura του».
Τον Νοέμβριο του 2013 (ένα από τα πολλά παραδείγματα κι’ αυτό) εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Άργους, έργο ύψους 7,3 εκ ευρώ.
Αλλά και πάλι οι αφελείς θα αναφωνήσουν: «Σκασίλα μας. Ας πάει να κουρεύεται το Άργος και το ιστορικό του κέντρο».
Μα, θα επιμείνει κάποιος, από τον Σεπτέμβριο του 2013 έχει αρχίσει η διάθεση 300 εκ. ευρώ (από το ΕΣΠΑ) για τις δομές παιδικής φροντίδας των δήμων. Να μην τα παίρναμε;
Ε, ναι λοιπόν, να μην τα παίρναμε, θα απαντήσουν οι ίδιοι. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αν είναι να μην κάνουμε καμιά θυσία για το ευρώ.
Μα με ευρωπαϊκά χρήματα εξοπλίζεται το ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου Κορίνθου και χτίζονται δύο νηπιαγωγεία στην Τρίπολη – θα επιμείνουν οι γνωστοί αμετανόητοι ευρωπαϊστές,
Και μέχρι το 2020 έχουμε λαμβάνειν και 18,5 δις ευρώ από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Και παίρνουμε και 2,5 δις ευρώ για νέα ασθενοφόρα και την ανακαίνιση της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Λαϊκού.
Και από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» φτιάχνουμε τις υποδομές για τηλεθέρμανση στη Φλώρινα.
Και… και… και…
Μήπως δηλαδή με το «καμιά θυσία για το ευρώ», θα οδηγηθούμε σε ακόμη μεγαλύτερες θυσίες;
Την απάντηση την έχει δώσει ο Γκέμπελς…