Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Το Αιγίνιο ψήφισε Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών του Βαγγέλη Λαγδάρη

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ
Το Αιγίνιο ψήφισε Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών
Βαγγέλης Λαγδάρης: «Ενώνουμε τις υγιείς δυνάμεις του τόπου για να πάμε μπροστά»

Με τον κόσμο στο πλευρό του, που έδωσε δυναμικό παρών συρρέοντας στην πλατεία Αιγινίου, ο
υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης δεσμεύτηκε ότι η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία θα τιμήσει την εμπιστοσύνη και την μεγάλη πλειοψηφία που θα της δώσουν οι πολίτες.
Ο Βαγγέλης Λαγδάρης παρουσίασε το πρόγραμμα του, σε κατευθυντήριες γραμμές και έργα που θα έχουν προτεραιότητα μέσα στην 5ετία, και τους ανθρώπους με τους οποίους θα αλλάξει το πρόσωπο της περιοχής. Στόχος είναι να αναβαθμίσει φορείς και όργανα του Δήμου, να ενισχύσει την κοινωνική πολιτική, την συναντίληψη στα δημοτικά πράγματα και στα προβλήματα που έχει η τοπική κοινωνία και να συνδέσει την δημοτική αρχή με την τοπική παραγωγή και οικονομία.
Αναλύοντας τα όσα περιέχονται στο πρόγραμμα για το Αιγίνιο, ξεκίνησε με την κατασκευή της Περιφερειακής Οδού, την κατασκευή του Κέντρου Αποκατάστασης και του Βιοτεχνικού Πάρκου με εστίαση στην πράσινη επιχειρηματικότητα. «Θα ολοκληρώσουμε το πολιτιστικό κέντρο, θα προχωρήσουμε τις υποδομές στην επέκταση, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και υπόγεια δίκτυα ηλεκτρισμού και επικοινωνιών. Θα αξιοποιήσουμε τη μεγάλη ακίνητη περιουσία του Αιγινίου. Θα αναβαθμίσουμε τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού».
Στο θέμα των διοδίων θα ασκηθεί πίεση στην ανάδοχο εταιρεία να επιταχύνει τις εργασίες κατασκευής του νέου ημικόμβου, να δοθεί οριστική λύση στην προσπελασιμότητα των αγροτών για τα χωράφια τους και συνεχής αγώνας για τη μη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου. Επίσης θα γίνουν κινήσεις για να αξιοποιηθεί η μεταλλική γέφυρα στον Αλιάκμονα.
Τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Πολύκεντρου. Συνεχής βελτίωση των υποδομών της εμποροπανήγυρης Αιγινίου. Ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης στην Παλιά Εθνική Οδό.  «Θα παρακολουθήσουμε στενά το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και θα ασκήσουμε πίεση για διεύρυνση και συνεχή βελτίωση του και για πλήρη χρηματοδότηση, με τους συναρμόδιους φορείς. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε αστική συγκοινωνία μεταξύ των οικισμών του Δήμου μας. Πρόθεσή μας είναι να δημιουργηθεί αστική σύνδεση και με την Θεσσαλονίκη».
Ακόμα, θα καθοριστούν χώροι για απόθεση αδρανών υλικών. Θα υπάρξει φροντίδα να λειτουργήσει κανονικά ο νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός και να αναβαθμιστεί το Κέντρο Υγείας Αιγινίου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου – Κοινωνικού Ιατρείου, αφού γίνει πλήρης καταγραφή των άπορων και αναξιοπαθούντων. Δημόσιο δωρεάν internet.
«Θα στηρίξουμε τους επαγγελματίες που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, με αξιοποίηση κοινοτικών δράσεων και προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που στηρίζουν την  επιχειρηματικότητα. Θα κατασκευάσουμε λαογραφικό μουσείο. Θα υλοποιήσουμε έργα αξιοποίησης των βιοκλιματικών χαρακτηριστικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα δημοτικά κτίρια και σχολεία. Θα συντάξουμε μελέτη για την κατασκευή οδού στην παλιά σιδηροδρομική γραμμή, από το λιμάνι Κίτρους μέχρι τον κόμβο Αγαθούπολης».
Επιπλέον, αναφέρθηκε η βελτίωση του δρόμου Αιγινίου-Καταχά, η αξιοποίηση των κτιρίων του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού στο «66», η συντήρηση του δικτύου αγροτικής οδοποιίας, η επέκταση αρδευτικών δικτύων και αξιοποίηση ακόμη περισσότερο του Αλιάκμονα, ο κυκλικός κόμβος στην είσοδο του Αιγινίου για την μείωση της ταχύτητας, όπου υπάρχει η μελέτη, η δημιουργία καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα, η κατασκευή νέας κερκίδας στο γήπεδο «Γιάννης Παραλυκίδης» και νέα αποδυτήρια, καθώς και η ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου, συνολικότερα η συνεργασία με πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους και η λειτουργία γραφείου ΙΚΑ.
 «Ξεκινάμε νέα πορεία, από την οποία δεν περισσεύει κανένας δημότης. Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για τη νίκη και για την πρόοδο του δήμου μας. Στεκόμαστε με σιγουριά μπροστά στις προκλήσεις των καιρών για το μέλλον των παιδιών μας.   Δίνουμε απαντήσεις και προοπτική που λείπουν από την Βόρεια Πιερία. Ο τόπος μας αξίζει περισσότερα και έχει δυνατότητες για ένα καλύτερο αύριο!»