Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Και ο Μπόνο στηρίζει την Πρωτοβουλία των Πολιτών στα Χανιά!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....my-pillow-book.blogspot.gr
Είμαι υποψήφιος με την Πρωτοβουλία Πολιτών στα Χανιά. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα συνέβαινε αυτό, αλλά την τελευταία στιγμή, χάριν του κοινότοπου και καθολικού ανταγωνισμού μεταξύ των παρατάξεων για μεγάλο αριθμό υποψηφίων, εκχώρησα κι εγώ το όνομά μου μαζί με τη φωτογραφία μου και 30 από τα 50 ευρώ του παραβόλου. Χρωστάω στο ταμείο της Πρωτοβουλίας άλλα 20 ευρώ, αλλά μάρτυς μου ο Θεός, ούτε τη ζήτησα ούτε την ήθελα εγώ αυτή την υποψηφιότητα.
.
Εξυπακούεται, βέβαια, ότι το πουλί σου  -όπως λέμε εμείς τ’ αγόρια μεταξύ μας- και η υπογραφή σου δεν είναι πράγματα που τα βάζεις όπου κι όπου. Εξυπακούεται, λοιπόν, ότι υποστηρίζω την Πρωτοβουλία και θέλω τον Γιάννη, τον Σαρρή, για Δήμαρχο.

Όμως, στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι ο κάθε συνδυασμός, όλοι οι συνδυασμοί  θα έπρεπε να έχουν, μέχρι –ή να πω καλύτερα, μόλις, τόσους υποψήφιους, όσες είναι και οι καρέκλες του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα έπρεπε να τις διεκδικούν αυτές τις θέσεις άξιοι άνθρωποι. Θα έπρεπε τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών να γεμίζουν με ανθρώπους έξυπνους, καταρτισμένους και έντιμους (και ορθογράφους∙ -απεχθάνομαι την ανορθογραφία). Αλλά ούτε όλα αυτά, από μόνα τους, δεν αρκούν. Χρειαζόμαστε ανθρώπους έτοιμους να αφιερώσουν τον χρόνο τους ούτε στα παιδιά τους ούτε στα εγγόνια τους, αλλά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Δε μου αρέσει αυτό το πανηγύρι με τους πολλούς υποψήφιους που μαζευόμαστε άγνωστοι μεταξύ μας μόνο και μόνο για να μαζευτούν περισσότερες ψήφοι –η εμπειρία και το αποτέλεσμα έχουν δείξει ότι με αυτόν τον τρόπο, όλα αυτά τα χρόνια, μας διοικούν οι άχρηστοι και όχι οι άριστοι. 

Αυτός είναι ο λόγος που με αφήνει αδιάφορο η προσωπική μου υποψηφιότητα, αλλά δίνω σημασία στο πλαίσιο αρχών, όσο και στην ποιότητα των επικεφαλής, ότι θα σεβαστούν αυτές τις αρχές. Σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία, η Πρωτοβουλία μαζεύει τους περισσότερους πόντους. Δηλώνω όχι μόνο υποψήφιος αλλά και ένθερμος υποστηριχτής της κίνησης!

Εγώ συνήθως καταθέτω το ψηφοδέλτιο μου ασταύρωτο. Τόσοι φίλοι συνυποψήφιοι, ποιόν να διαλέξεις πρώτο, χωρίς να πληγώσεις τους άλλους! Όμως αυτή τη φορά που διεκδικούμε την πρώτη θέση, θα βάλω και σταυρούς! Γιατί στο ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας Πολιτών υπάρχουν πολλοί άξιοι άνθρωποι, δόξα το Θεώ, που αξίζει να μαζέψουν τους απαραίτητους σταυρούς και να εκπροσωπήσουν το δημόσιο συμφέρον μας.

Όμως, επειδή θα προσπαθήσω εδώ να πω κι εγώ λίγα πράγματα και να περιαυτολογήσω ως ένας υποψήφιος ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψηφίους στην πόλη, τα προάστια και τα χωριά μας, άλλος ένας που ζητάω την ψήφο σας, ένας διεκδικητής όμως που δεν μπορώ να κάνω ούτε ποτάμια ούτε γιοφύρια για το λαό, όπως υπόσχονται συνήθως οι υποψήφιοι, θα θυμηθώ αυτό που  έγραφα τις προάλλες, τονίζοντας ότι οι δημοτικές αρχές που θα προκύψουν από τις μεθαυριανές δημοτικές εκλογές, θα διαχειριστούν τις τύχες μας για τα επόμενα πέντε χρόνια! 

Σε συνθήκες κρίσης, τώρα που η ζωή μας δε φαντάζει πια ότι θα είναι αιώνια, είναι πάρα πολλά αυτά τα πέντε χρόνια. Είναι πρόδηλο ότι δεν αντέχει πλέον η πλάτη μας την κοροϊδία, τον φαβοριτισμό, την κακή διοίκηση, την αναποτελεσματική διαχείριση, την έλλειψη οράματος όλων αυτών που τσιμέντωσαν τις ζωές μας και συνεχίζουν να μπαζώνουν τα όνειρά μας τα τελευταία, πολλά χρόνια. Πρώτα ο Άνθρωπος λοιπόν, αυτή τη φορά.

Αλίμονό μας αν μας κυβερνήσουν άλλα πέντε χρόνια αυτοί οι ίδιοι που τώρα κουκουλωμένοι με την προβιά της πολιτικής τους ανεξαρτησίας και σε απίθανους συνδυασμούς μεταξύ τους, ετοιμάζονται για μία από τα ίδια!  Προσπαθούν να βάλουν και νέες φάτσες, μπροστά από τα παλιά, τα φθαρμένα και σταφιδιασμένα πρόσωπα!

Δεν τους αντέχουν πλέον οι πόλεις μας όλους αυτούς! Δεν τους αντέχουν τα χωριά μας, δεν τους αντέχουν τα φαράγγια μας, δεν τους αντέχουν οι παραλίες μας!

Ανάμεσα σε όλους τους συνδυασμούς που διεκδικούν το χρίσμα, η μοναδική περίπτωση όπου τα ανήλιαγα πολιτικά γραφεία δεν ευλόγησαν σε μυστική τελετή, τον  επί κεφαλής της παράταξης ούτε σφετερίστηκε κανείς τον ανακλητό του ρόλο, είναι η Πρωτοβουλία μας, που βάζει πρώτα τον Άνθρωπο με κεφαλαίο το «Α». 

Αυτός είναι και ο λόγος που ακόμα και ο Μπόνο θα έριχνε ένα ψηφοδέλτιο υπέρ της «Πρωτοβουλίας Πολιτών», αν ήταν συνδημότης μας. Κάν' το όπως ο Μπόνο, λοιπόν! 

Υ.Γ. Αλλά κι εσύ Μάρω μου που το διάβασες αυτό το κείμενο και δεν κατάφερα τελικά να σε πείσω να το κάνεις όπως ο Μπόνο, εσύ που θα κάνεις άλλες επιλογές, ψήφισε, τουλάχιστον, ανάμεσα στους υποψήφιους του συνδυασμού που θα επιλέξεις, αυτούς που πιστεύεις ότι θα είναι καλύτεροι για τον τόπο, όχι εκείνους στους οποίους έχεις υποχρέωση. Γι' σ' αυτούς που τους έχεις υποχρέωση, Μάρω μου,αντί να τους ψηφίσεις, χάρισε τους καλύτερα λίγη από εκείνη την υπέροχη μαρμελάδα που φτιάχνεις με τα πορτοκάλια από τον κήπο σου!

 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ