Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Π.ΚΑΖΑΣ: Η Οικονομική Ανάπτυξη μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και του μορφωτικού επιπέδου των Νέων μας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Η ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ
Μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον για την οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας, καλούμαστε να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων και να προστατεύσουμε και να αγκαλιάσουμε τους νέους του τόπου μας, ώστε να πάψει η
φυγή τους σε άλλα μέρη της Ελλάδας ή του εξωτερικού.
Πρέπει να τονίσουμε ότι η Βόρεια Πιερία εδώ και πολλά χρόνια έχει μια παράδοση στις πρωτιές με τα παιδιά μας να ξεχωρίζουν στον πανελλαδικό αλλά και παγκόσμιο γίγνεσθαι. Είναι παρόλα αυτά γεγονός ότι όλο και περισσότερο νέοι εγκαταλείπουν τον τόπο μας όχι επειδή δεν τους αρέσει αλλά γιατί η ανεργία είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού ως σύγχρονος Δήμος, οφείλει να ενισχύει και να στηρίζει τους πολίτες του στα πρώτα τους βήματα και να είναι πάντα δίπλα τους. Έτσι ο δήμος πρέπει να εστιάσει στην καταπολέμηση της ανεργίας, την κοινωνική πολιτική καθώς και την ενίσχυση των σχολείων.
Ο συνδυασμός μας « Η Βόρεια Πιερία της Καρδιάς μας» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Καζά θα κινηθεί προς τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) αλλά και προς την αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «εγγύηση για τους νέους» έτσι ώστε να μπορούν οι νέοι να βρουν πρόσφορο έδαφος για δράση.
Θα υποστηρίξουμε και θα δώσουμε προτεραιότητα σε κάθε επιχειρηματική προσπάθεια και καινοτομία των Νέων του Δήμου μας καθώς επίσης θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος σε προσπάθειες που έχουν σχέση με τους νέους αγρότες και με επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού, αγροτουρισμού και τυποποίησης αγροτικών-κτηνοτροφικών προϊόντων.
Για να πετύχουμε όλους αυτούς τους σκοπούς ο συνδυασμός μας στοχεύει:
1) Στην δημιουργία ενός Γραφείου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που με ειδικούς επιστήμονες θα ενημερώνει τους νέους για την αγορά εργασίας, τα νέα προγράμματα για την περιοχή μας και θα συζητάει μαζί τους για τις επιχειρηματικές τους προτάσεις.
2)  Ενίσχυση των νέων αγροτών έτσι ώστε να μην είναι μόνο καλλιεργητές αλλά με τεχνοκρατική αντίληψη να αντιμετωπίσουν τα χωράφια τους και έτσι να αναδείξουμε τα πρώτης ποιότητας αγροτικά προϊόντα μας όπως τα κεράσια, ροδάκινα και τα μύδια στην αλιεία. Ο Δήμος οφείλει να υποστηρίξει τέτοιες δράσεις και να τις δει ως ένα καινούργιο στόχο ανάπτυξης της περιοχής και αντιμετώπισης της ανεργίας. Δεν είναι δυνατόν να μένουν δημοτικά λιβάδια, χωράφια μερικώς ή εντελώς ανεκμετάλλευτα, ενώ τα έσοδα από αυτά θα πρέπει σαφώς να δίνονται ανταποδοτικά στις Δημοτικές Κοινότητες στις οποίες αυτά βρίσκονται.
3) Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα χρησιμοποιώντας ένα κρατικό κονδύλιο το οποίο θα εφαρμοστεί σε 6 μήνες σε ορισμένους Δήμους. Άμεση επιδίωξη μας, είναι να το διεκδικήσουμε σθεναρά για τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού και να βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο όλους τους ανέργους του Δήμου μας, με ένα σταθερό μηνιαίο βοήθημα.
4) Δημιουργία βιβλιοθηκών και ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων έτσι ώστε οι νέοι να μπορούν να ενημερώνονται συνεχώς.
5) Σύνδεση των σχολείων με την τοπική και γενικότερη αγορά έτσι ώστε οι Νέοι να προσανατολίζονται προς τα επαγγέλματα που θα τους δώσουν αργότερα εργασία αλλά και ευχαρίστηση.
6) Ειδική Υπηρεσία Σύνδεσης με τα πανεπιστήμια ΔΑΣΤΑ (ειδικά γραφεία ευρέως εργασίας μετά την αποφοίτηση) και σύνδεση ερευνητικής με επιχειρηματικής κοινότητας.


Ο συνδυασμός μας αν λάβει τα ηνία του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού δεν θα περιμένει την κεντρική εξουσία, αλλά θα αναλάβει ως τοπική αυτοδιοίκηση πρωτοβουλίες και δράσεις ανάπτυξης για τον Δήμο μας και τους πολίτες της. Ιδέες υπάρχουν, προτάσεις υπάρχουν, το μόνο που μένει είναι η δική σας υποστήριξη, για να γίνουν όλα αυτά πράξη δείχνοντας μας εμπιστοσύνη.