Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Μήνυμα για την 25η Μαρτίου του Βαγγέλη Λαγδάρη

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για την Βόρεια Πιερία
Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για την Βόρεια Πιερία
Μήνυμα για την 25η Μαρτίου
Μέρα γιορτής και μνήμης, η 25η Μαρτίου αποτελεί επέτειο ξεχωριστή για τον ελληνικό λαό, ένα ορόσημο με ισχυρότατο συμβολισμό. Η αρχή της παλιγγενεσίας του Έθνους, σε
συνδυασμό με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, φέρνουν μήνυμα χαρμόσυνο αλλά και μας υπενθυμίζουν την ιστορία μας, τους αγώνες των προγόνων μας και τα στοιχεία που μας κρατούν ενωμένους, όλα το ίδιο σπουδαία μπροστά στις μάχες που καλούμαστε να δώσουμε.
Η ενότητα και το πάθος που επέδειξαν τότε οι έλληνες για να ξανακερδίσουν την ελευθερία τους και να οικοδομήσουν την ευημερία της χώρας που οραματίστηκαν, οφείλουν να μας παραδειγματίζουν, καθώς και η σημερινή εποχή είναι μια διαρκής μάχη σε όλους τους τομείς. Τώρα που έχει γίνει πλέον εμφανές και σε τοπικό επίπεδο πως τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς αγώνα, χρέος μας είναι να φανούμε αντάξιοι των αναγκών και του μέλλοντος των συμπολιτών μας.
Η ιστορία του τόπου μας έχει πολλά ηρωικά παραδείγματα και θυσίες, που δεν πρέπει να λησμονούμε. Από αυτά πρέπει να αντλήσουμε αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις μας, ώστε να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας, σαν άλλοτε. Έχουμε καθήκον άλλωστε απέναντι στα παιδιά μας, όπως τόσες γενιές ελλήνων στο παρελθόν, να παραδώσουμε στους νεότερους μια σταθερότερη και ισχυρότερη πατρίδα.
Μια μέρα σαν κι αυτή, που η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός γιορτάζουν μαζί πρέπει να αποτελεί εφαλτήριο για την αναγέννηση της πατρίδας και του τόπου μας. Το ελπιδοφόρο άγγελμα του ερχομού του Σωτήρα ας αποτελέσει πηγή έμπνευσης, που θα ξυπνήσει στον καθένα μας ό,τι καλύτερο έχουμε μέσα μας.
Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο ελληνικός λαός, τα μηνύματα της επανάστασης του 1821 πρέπει να αποτελέσουν κινητήριο δύναμη στον εθνικό αλλά και τον προσωπικό αγώνα που δίνει ο καθένας μας. Με ομόνοια και αλληλεγγύη είμαστε ικανοί να επανορθώσουμε την κοινωνία μας και η επέτειος της 25ης Μαρτίου μας το δείχνει με τον καλύτερο τρόπο.

για την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για την Βόρεια Πιερία

ο υποψήφιος δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης