Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Απόλλων Πόντου- Αιγινιακός 2-0 (video) - Κώστας Νικολαΐδης: «Σταθήκαμε τυχεροί»

Ο Απόλλων Πόντου επικράτησε 2-0 του Αιγινιακού και επιβεβαίωσε την αγωνιστική του ανάταση.

Οι Πόντιοι με δύο γρήγορα τέρματα σε κάθε ημίχρονο με σκόρερ τους Μπρίτο (5’), Χασομέρη (53’), νίκησαν  2-0 τον Αιγινιακό και συνέχισαν το αήττητο σερί τους, φθάνοντας το «6x6» (τα δύο τρίποντα είναι άνευ αγώνος).
Απεναντίας, ο Αιγινιακός δεν μπόρεσε να βάλει «φρένο» στην καλή πορεία του Απόλλωνα Πόντου και γνώρισε την τέταρτη ήττα του στα τελευταία πέντε ματς, έχοντας συγκομιδή μόλις ενός βαθμού από την ισοπαλία (3-3) κόντρα στη Δόξα Δράμας. Η ομάδα του Αιγινίου παρέμεινε ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, καθώς ηττήθηκαν και οι άλλοι διεκδικητές της παραμονής.

Δυνατό ξεκίνημα έκανε ο Απόλλων Πόντου, που εκμεταλλεύθηκε την πρώτη του φάση και άνοιξε το σκορ με το σουτ του Μπρίτο στο 5’. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής έχασε ευκαιρία τρία λεπτά μετά, όπως και ο Καλογέρης που ήταν πρωταγωνιστής των ευκαιριών στο 29’ και το 31’. Από την άλλη, ο Αιγινιακός δεν κλείστηκε στο ματς, προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ανάλογο σκηνικό παίχτηκε και στο δεύτερο μέρος. Η γηπεδούχος ξεκίνησε επιθετικά, σκόραρε με τον Χασομέρη στο 53’, κάνοντας το 2-0 και διασφαλίζοντας διαφορά δύο τερμάτων. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν με το σουτ του Ζούρκου, όμως ο Λόπεθ ήταν σε ετοιμότητα.


ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ- ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: 2-0

ΓΚΟΛ: Μπρίτο (5’), Χασομέρης (53’)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Αμαραντίδης, Καλί (68’ Καπίας), Σαμαράς, Γεωργιάδης, Συμελίδης, Καλογέρης, Τσεμπερίδης (68’ Βεργώνης), Χασομέρης, Ηλιάδης, Μπρίτο (78’ Λιόνης).

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Βλάχος, Κρύπας, Λιόλιος, Τοπαλίδης (69’ Κούστα), Γκατσολάρι,  Πέριτς (46’ Χότζιτς), Αντωνιάδης (58’ Τσολακίδης), Ζούρκος, Παπαδόπουλος, Σοφιάνης.

Διαιτητής: Πανυτσίδης (Κοζάνης)
Βοηθοί: Τοροσιάδης, Νταβέλας (Μακεδονίας)
Παρακολουθείστε τα γκολ από την επικράτηση του Απόλλωνα Πόντου σε βάρος του Αιγινιακού, για την 22η αγωνιστική της Football League.




Διπλά τυχερός στάθηκε ο Αιγινιακός, όπως τόνισε ο Κώστας Νικολαΐδης.
Ο Κώστας Νικολαΐδης υποστήριξε ότι ο Αιγινιακός ήταν τυχερός, καθώς θα μπορούσε να δεχτεί και άλλο τέρμα, ειδικά στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η ομάδα του στάθηκε επίσης τυχερή από τα αποτελέσματα των υπολοίπων διεκδικητών της παραμονής. Τέλος, δήλωσε ότι πλέον κοιτούν το ματς απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας, που για τον Αιγινιακό είναι «τελικός».

Ο τεχνικός του Αιγινιακού είπε μετά την ήττα με 2-0 από τον Απόλλωνα Πόντου στην Καλαμαριά:

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι από τα τελευταία πέντε- έξι παιχνίδια που είχαμε. Νομίζω ότι έτσι όπως ο Απόλλων ξεκίνησε δυνατά, αν και τον περιμέναμε ότι θα μπει δυνατά και θα κάνει προσπάθειες να μας αιφνιδιάσει.

Εμείς μπήκαμε και δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τον Απόλλωνα στα πρώτα λεπτά. Μπήκε πολύ πιο καλά στο παιχνίδι. Πέτυχε το γκολ και από εκεί και πέρα σε μία δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ.

Σταθήκαμε τυχεροί, όσο περνούσε η ώρα η ομάδα μας έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο. Προσπαθήσαμε να παίξουμε, σε μία δύο περιπτώσεις δεν είχαμε την καλή τελική πάσα για να μπορέσουμε και εμείς να κάνουμε κάτι καλό. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ σε μία δύο περιπτώσεις που είχαμε και νομίζω ότι εκεί κάπου το ημίχρονο τελείωσε με ίσως μία δύο φάσεις περισσότερο για γκολ του Απόλλωνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, είπαμε με την ίδια λογική, συζητήσαμε με τα παιδιά. Να μπούμε, να προσέξουμε στα πρώτα λεπτά να μην αιφνιδιαστούμε και από εκεί και πέρα όσο περνάει η ώρα να ρισκάρουμε και να μπορέσουμε να προβληματίσουμε τον αντίπαλο και να κάνουμε την προσπάθειά μας να ισοφαρίσουμε.

Νομίζω έγινε το ίδιο πράγμα, όπως και στο πρώτο ημίχρονο.  Μπήκε πιο καλά ο Απόλλων,  πέτυχε το δεύτερο γκολ και φάνηκε στα παιδιά ότι δεν υπήρχαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν την κατάσταση και την εικόνα του παιχνιδιού. Σε γενικές γραμμές, πιστεύω ότι ήταν μία καθαρή νίκη του Απόλλωνα, θα την ξεχάσουμε και θα κοιτάξουμε το πολύ σημαντικό παιχνίδι που έχουμε το Σάββατο με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Ήμασταν και τυχεροί, γιατί μας βοήθησαν και τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Θα επικεντρωθούμε στο ματς του Σαββάτου, γιατί έχουμε πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη και θα είναι ένας τελικός για εμάς».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL NEWS