Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΤΟΝ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ

 Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης εόρτασε με λαμπρότητα την εορτή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω,
όπως συμβαίνει κάθε χρόνο την Κυριακή μετά τη μνήμη του Αγίου (23 Ιανουαρίου).


Επίκεντρο του εορτασμού ήταν κι εφέτος ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, στην περιοχή του οποίου κατοίκησαν Λιτοχωρινοί από την αρχή του 20ού αι. Οι ίδιοι ίδρυσαν και τον Σύλλογο το 1934, ο οποίος δραστηριοποιείται ανελλιπώς μέχρι σήμερα.


Ο εφετινός εορτασμός συνέπεσε με την έναρξη του Τριωδίου. Το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και ακολούθησε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.


Στη συνέχεια, τελέστηκε η Αρτοκλασία με την παρουσία του Προέδρου και των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης και πολλών Λιτοχωριτών.


Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος κήρυξε τον θ. λόγο κάνοντας αναφορά στην Α΄ Κυριακή του Τριωδίου και στους εορταζομένους Αγίους. Ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, για την ευλογία του να ιερουργήσει, τους ιερείς του Ιερού Ναού για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία καθώς και τον Πρόεδρο του Συλλόγου για την ευγενική πρόσκληση.


Στο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε τις ευχές του για καλή και ευλογημένη χρονιά και πνευματικά καρποφόρο Τριώδιο.


Ακολούθως, στην παρακείμενη Στέγη του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε πανηγυρική εκδήλωση, που περιλάμβανε κοπή βασιλόπιττας, ενημέρωση για τις δράσεις του Συλλόγου, ομιλία του Λάζαρου Καναβούρα με θέμα «Το Λιτόχωρο της Ναυτοσύνης» και συνεστίαση.


Στον εορτασμό μετείχαν εκπρόσωποι του Δήμου Δίου-Ολύμπου, πολλοί Λιτοχωρινοί και φίλοι του Συλλόγου.