Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Ικανοποιητική η συμμετοχή των πολιτών στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών

 Τη δυνατότητα που τους παρέχει νομοθετική διάταξη για τη νέα ρύθμιση
οφειλών προς τους δήμους, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους  σπεύδουν - σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης - να αξιοποιήσουν οι πολίτες.

Η μεγάλη προσέλευση των πολιτών αποδίδεται στο γεγονός, ότι, η εν λόγω ρύθμιση συγκαταλέγεται στην κατηγορία των ευεργετικών διατάξεων εξαιρετικού χαρακτήρα και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της αδυναμίας πολλών οφειλετών, να εκπληρώσουν συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο.

Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλαμβάνει οφειλές προς τον Δήμο από οποιαδήποτε αιτία, δηλαδή: τέλη, πρόστιμα, φόροι, πρόστιμα Κ.Ο.Κ., εισφορές κ.λπ., ενώ αναμένεται να αποτελέσει ανάσα για οφειλέτες, που χρωστούν από μικρά έως μεγάλα ποσά.


Ειδικότερα, οι οφειλές  προς το Δήμο Κατερίνης δύνανται να ρυθμίζονται με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα είκοσι (20) ευρώ. Αναλόγως του αριθμού των δόσεων που θα επιλεγεί, θα υπάρχει και η αντίστοιχη απαλλαγή από προσαυξήσεις, με ανώτατο όριο απαλλαγής σε ποσοστό 100% στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής και με κατώτατο όριο σε ποσοστό 50% σε περίπτωση επιλογής καταβολής της οφειλής σε 73-100 δόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, με την καταβολή της 1ης  δόσης : α) χορηγείται δημοτική ενημερότητα  και β) αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων.

Με την καταβολή 25% της οφειλής που έχει υπαχθεί στη ρύθμιση, είναι δυνατή η αναστολή των κατασχέσεων που έχουν επιβληθεί  στα χέρια τρίτων ή έχουν εκδοθεί οι σχετικές παραγγελίες .

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να αξιοποιήσουν την ευνοϊκή ρύθμιση και να τακτοποιήσουν οριστικά τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Δήμο Κατερίνης έως τις 30/11/2017, ημερομηνία, κατά την οποία λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στη ρύθμιση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης: 2351350422-2351350521-2351350443-2351350442.