Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

«ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ» ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ

 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2017
            «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ»
                ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ
                                                                                     Το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Με την μουσική παράσταση-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη συνεχίζεται το 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2017. Το αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα δημιουργό, διάρκειας δυόμιση ωρών, παρουσιάζεται στο αρχαίο θέατρο Δίου το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017,στις 9:30 μ.μ.   Το ιστορικό αυτό πολιτιστικό γεγονός έκανε πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 6 και 7 Φεβρουαρίου του 2017 υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπου οι  κριτικές του κοινού ήταν αποθεωτικές.
Χορωδοί απ’ όλη την Ελλάδα σχηματίζουν μία τεράστια χορωδία η οποία ερμηνεύει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού, συνοδεία 20μελούς Συμφωνικής Μαντολινάτας. Η συναυλία περιλαμβάνει 30 περίπου τραγούδια από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα, από τον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, ο οποίος θα διευθύνει και το έργο. Τα κείμενα, ειδικά για την παράσταση έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου και τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος.
 Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τραγούδια από τους ποιητικούς κύκλους Μικρές Κυκλάδες, Επιτάφιο, Άξιον Εστί, Επιφάνεια,  Όμορφη Πόλη, Αρχιπέλαγος, Πολιτεία, Λιποτάκτες, Χαιρετισμοί και Γειτονιά των Αγγέλων σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα του διακεκριμένου μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη.


Στα κείμενα του βραβευμένου συγγραφέα και ποιητή Γιώργου Μπλάνα ο Μίκης Θεοδωράκης, ως μουσική συνείδηση στο ξύπνημά της, συνομιλεί με την Ελλάδα κι ανακαλύπτει την απεραντοσύνη του προσώπου της, την πανάρχαια αίσθηση της γης και τ’ ουρανού και των ανθρώπων, που κλείνουν τα τραγούδια της. Και ορθώνεται και φτιάχνει ένα γιγάντιο τραγούδι με μυριάδες φωνές.
Εκτός από τους χορωδούς και τη Συμφωνική Μαντολινάτα στην παράσταση συμμετέχουν οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος , Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής Κοντός και ο λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτο
Γενική είσοδος: 15 ευρώ. Φοιτητικά-Ανέργων: 10 ευρώ
Προπώληση Seven Spots, Reload, Media Markt και όλα τα σημεία του δικτύου της viva.gr. καθώς και στα σημεία προπώλησης του Φεστιβάλ Ολύμπου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ του ΟΡ.ΦΕ.Ο. 
1. Κεντρικό Περίπτερο Ενημέρωσης και Προπώλησης εισιτηρίων Φεστιβάλ Ολύμπου. Αρεοπαγίτου και Σολωμού γωνία (πρώην Aspis Bank), Κατερίνη (Τηλ.2351076041)
2. Πρακτορείο Τύπου ΚΑΨΑΛΗ, Λιτόχωρο Πιερίας (2352083400)
3. Αναψυκτήριο Αρχαιολογικού Πάρκου Δίου (Τηλ.2351053484)
4. «Το Βιβλιοπωλείο» ΑΜΑΝΑΤΗΣ, Πλαταμώνας Πιερίας (2352042606)
5. Γραφείο πληροφοριών, Λεπτοκαρυά Πιερίας (2352031858)