Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΜΕ ΔΗ.ΣΥ.

 Τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης 13 Ιουνίου 2017 αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
(ΔΗ.ΣΥ.), με σκοπό την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σχετικών με την λειτουργική πορεία του Οργανισμού και όχι μόνο.
  Η επίσκεψη εργασίας της ΔΗ.ΣΥ. στον ΟΡ.ΦΕ.Ο. αποτελεί μέρος των ανάλογων επισκέψεων των κομματικών στελεχών της σε παραγωγικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς, με σκοπό την καταγραφή της καθημερινής εικόνας που αντιμετωπίζει γενικότερα η κοινωνία, έτσι ώστε αυτά τα δεδομένα να αποτελέσουν εισηγήσεις στο επικείμενο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ( 30 Ιουνίου-1 και 2 Ιουλίου 2017).
  Την αντιπροσωπεία της ΔΗ.ΣΥ. αποτελούμενη από τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας Χρήστο Τζιουβάρα και το μέλος της ίδιας Επιτροπής και υπεύθυνο παιδείας-πολιτισμού και αθλητισμού Ιωάννη Νταμπώση, υποδέχθηκαν στα γραφεία του ΟΡ.ΦΕ.Ο. και τους ενημέρωσαν σχετικά, τα διοικητικά μέλη Γρηγόρης Παπαχρήστος-πρόεδρος, Νικόλαος Πασχαλούδης-γενικός γραμματέας, Γεώργιος Σαμαλής-ταμίας και Περικλής Χατζηγιάννης-υπεύθυνος επικοινωνίας.
  Ο κ. Παπαχρήστος αφού καλωσόρισε τα πολιτικά στελέχη, σκιαγράφησε το πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού, αναφέρθηκε στην φετινή τιμή στο πρόσωπο του καθηγητή αρχαιολογίας Δημητρίου Παντερμαλή και στην τιμώμενη χώρα την Κύπρο, στη συνέχεια αφού ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο συνέδριο και στα πολιτικά δρώμενα τόνισε:  «Προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανό τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της Πιερίας, ιδιαίτερα σήμερα με τα συνεπακόλουθα της γνωστής κρίσης. Χωρίς χρηματοδότηση από την πολιτεία και με στήριξη ορισμένων φορέων της αυτοδιοίκησης και ελάχιστων χορηγών, πασχίζουμε  να κρατήσουμε στο επίπεδο που αρμόζει το Φεστιβάλ Ολύμπου, το δεύτερο ιεραρχικά στην Ελλάδα και με το καταξιωμένο εδώ και χρόνια διεθνές κύρος του. Φαντάζεστε το καλοκαίρι στην Πιερία χωρίς το Φεστιβάλ. Θα είχαμε μόνο πανηγύρια. Βέβαια δεν απαξιώνω το έργο και μερικών ακόμα πολιτιστικών φορέων , όπως η Εστία Πιερίδων Μουσών και μερικών ακόμα. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον σας για το Φεστιβάλ Ολύμπου»


  Ο γενικός γραμματέας του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κ. Πασχαλούδης, επισήμανε: «Το Φεστιβάλ Ολύμπου περίπου πενήντα χρόνια αποτελεί την μεγαλύτερη προίκα για την Πιερία, είναι το σήμα κατατεθέν της. Τρία είναι τα πολιτικά ζητήματα που σχετίζονται με την λειτουργική του πορεία και χρειάζονται άμεσα να επιλυθούν. Πρώτο να δοθεί η διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων στον ΟΡ.ΦΕ.Ο. μέσω προγραμματικής σύμβασης, δεύτερο να αξιοποιηθεί η εμπειρία μας στο τουριστικό προϊόν με κοινό φορέα προβολής του φυσικού και αρχαιολογικού πλούτου του νομού μας, επιλογή που θα αποτελεί τον κυριότερο μοχλό ανάπτυξης  και τρίτο να επιλυθεί το οικονομικό ζήτημα με γενναία συμβολή και παρουσία της πολιτείας. Η υποστήριξη σας και γενικότερα του πολιτικού κόσμου είναι αναγκαία και επιβεβλημένη.»
  Στα οικονομικά ζητήματα η τοποθέτηση του ταμία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ.  Σαμαλή, ο οποίος ανέπτυξε το περίγραμμα των συνεργασιών με τους καλλιτεχνικούς παραγωγούς και τα σχήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου, λέγοντας: «Πλέον στο Φεστιβάλ συνωστίζονται οι καλύτερες παραγωγές και όλοι επιθυμούν να συμμετάσχουν. Ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς. Εμείς δηλώνουμε παρόν με κατάθεση ψυχής και με πολύ προσωπικό χρόνο. Για ένα καλύτερο αύριο χρειαζόμαστε την στήριξη όλων των θεσμικών φορέων, που δυστυχώς δεν τη έχουμε. Σημαντικός ο τομέας των χορηγιών από επιχειρήσεις, που αποτελούν μια οικονομική ανάσα. Όπως επίσης είναι καθοριστική και συμμετοχή των εθελοντών. Καλή επιτυχία στο συνέδριο σας.»


  Από την πλευρά του οι κ. Τζιουβάρας και Νταμπώσης αφού εξέφρασαν τις ευχαριστίες για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση της λειτουργικής φιλοσοφίας και των θεμάτων που απασχολούν το Φεστιβάλ Ολύμπου, δήλωσαν την πλήρη υποστήριξη στον ΟΡ.ΦΕ.Ο., γνωστοποιώντας ταυτόχρονα ότι τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση εργασίας θα αποτελέσουν και σημαντικό μέρος της γενικότερης εισήγησής τους τόσο στην προσυνεδριακή συντονιστική συνάντηση της Θεσσαλονίκης (Σάββατο 24 Ιουνίου 2017), όσο και στις εργασίες του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
  Σε ανάμνηση της επίσκεψης των πολιτικών στελεχών της ΔΗ.ΣΥ., ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος απένειμε το λεύκωμα της σαραντάχρονης διαδρομής του Φεστιβάλ Ολύμπου και ο γενικός γραμματέας Νικόλαος Πασχαλούδης την έντυπη έκδοση που επιμελήθηκε ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου με αντικείμενο την ανάπτυξη του πολυθεματικού τουρισμού στην Πιερία.