Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Σεμινάριο Προσωπικού Επιχειρήσεων σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ)

Αγαπητοί ενδιαφερόμενοι,

Σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα υλοποιηθεί το παραπάνω σεμινάριο από τον Φορέα μας συνεργασία με τον ΕΦΕΤ.

1. ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ

Το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.
Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν νομική υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-07.


​2​
. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ
Τα προγράμματα αυτά αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων.


3. ΤΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΙ
Προγράμματα επιπέδου 1
Αφορούν κατάρτιση απλών χειριστών σε γενικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.
Ελάχιστη διάρκεια :10 ώρες. Ελάχιστο περιεχόμενο του προγράμματος : όπως περιγράφεται στο συνημμένο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΕΠΙΠΕΔΟ 1. Για την διεξαγωγή του προγράμματος μπορεί να γίνει από τους εκπαιδευτές χρήση του υφισταμένου εκπαιδευτικού υλικού, με κατάλληλη προσαρμογή, μέχρι σύνταξης νέου. 
Συνοπτικά μπορούμε να πούμε ότι όλοι , οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων των παρακάτω κατηγοριών πρέπει να εκπαιδευθούν.
  1. τις επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου,
  2. τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών,
  3. τους παρασκευαστές και συσκευαστές που πωλούν λιανικώς ,
  4. τις παραγωγικές μονάδες αρτοποιίας,
  5. τις μονάδες παραγωγής νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής,
  6. τις  παραγωγικές μονάδες παραγωγής φρυγανιών, μπισκότων, διατηρημένων ειδών ζαχαροπλαστικής
  7. τις μονάδες παραγωγής κακάο, σοκολάτας και ζαχαρωτών,
  8. τις επιχειρήσεις αποθήκευσης,
  9. τους διανομείς και μεταφορείς,
  10. τις επιχειρήσεις της  αρτοποιητικής νομοθεσίας.
​Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την φόρμα ενημέρωσης εδώ.