Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ 15ους ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 2016

Τους Θεσσαλονικείς αθλητές που διακρίθηκαν στους 15ους  Παραολυμπιακούς Αγώνες 2016 στο Ρίο, βράβευσε σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, το Δημοτικό
Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στην έναρξη της 23ης τακτικής συνεδρίασής του.
Στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης βραβεύτηκαν με το ασημένιο μετάλλιο της πόλης οι αθλητές Θανάσης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Σενικίδης, Δημήτρης Ζησίδης, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Βαλασία Κυργιοβανάκη, Ευστράτιος Νικολαΐδης, Πασχάλης Κουλούμογλου, Μαρία Καλπακίδου, Χρυσούλα Αντωνιάδου, Παναγιώτης Χριστάκης, Γκρέμισλαβ Μωυσιάδης, που στέφθηκαν Ολυμπιονίκες στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και οι προπονητές τους, Γρηγόρης Σπανούδης και Λάζαρος Στεφανίδης.


Τα συγχαρητήρια του Δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, καθώς και τις ευχές του να είναι όλοι τους δυνατοί για τους μελλοντικούς τους αγώνες, μετέφερε στους αθλητές ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Ο ίδιος τόνισε ότι η επιτυχία τους δίνει κουράγιο και θέληση σε όλους. «Είναι δύσκολο να εκφράσει κάποιος την ευγνωμοσύνη και την αγάπη του και να δείξει πόση δύναμη και κουράγιο παίρνει, όταν άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά κινητικά προβλήματα, μπορούν να ξεπερνούν όλες τις αντιξοότητες και καταλαμβάνουν μια θέση στο Πάνθεον των ηρώων του αθλητισμού. Αυτό, μάλιστα, χωρίς πολλές φορές να διαθέτουν τις σωστές υποδομές για να προετοιμαστούν και συχνά έρχονται αντιμέτωποι και με τις δικές μας συμπεριφορές, που κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την καθημερινότητά τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος.


Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, από την πλευρά του, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, υπενθυμίζοντας ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο και τόνισε: «Με τη βράβευση αυτή στέλνουμε ένα μήνυμα στην Πολιτεία, ότι πρέπει να στέκεται δίπλα σε αυτούς τους αθλητές και να τους δίνει τα εφόδια να ξαναζήσουν παρόμοιες επιτυχίες, με πιο βασική τη συμμετοχή τους στους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020».
Στη μεγάλη επιτυχία των αθλητών αναφέρθηκαν ακόμη οι επικεφαλής και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.