Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ

 "Πολύ Αισιόδοξα" μηνύματα από τους Σέρβους τουρίστες
Με πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα για την κάθοδο των Σέρβων τουριστών στην Πιερία το καλοκαίρι
επέστρεψαν οι εκπρόσωποι του πιερικού τουρισμού από την 38η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου, που πραγματοποιήθηκε από τις 18-21 Φεβρουαρίου.
Σε μια έκθεση θεσμό για τα τουριστικά δεδομένα, όπου η Πιερία δίνει απαράβατα κάθε χρόνο το παρών, φέτος η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα αυξημένη ενώ οι επαφές και το ενδιαφέρον ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η κοινή ομολογία των Σέρβων τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων αλλά και απλών πολιτών ότι "η Πιερία είναι ένας λατρεμένος τουριστικός προορισμός και η παρουσία τους τον φετινό καλοκαίρι θεωρείται δεδομένη".

Την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Ευαγγελία Ξυπτερά - Λάμπρου, ο Αντιπρόεδρος Καλλίστρατος Χαλκίδης και ο Γ. Γραμματέας Ηρακλής Τσιτλακίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας σε συνεργασία με την Ένωση Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων μετέφεραν μια δυναμική εικόνα της Πιερικής φιλοξενίας στην Σερβική πρωτεύουσα συμβάλλοντας στο ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε. Επιπλέον, μαζί και με το Επιμελητήριο Πιερίας παράθεσαν γεύμα προς τους Σέρβους δημοσιογράφους που εξειδικεύονται στο τουριστικό ρεπορτάζ στο παλάτι του Βελιγραδίου.
"Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού μας με την Σερβική πρωτεύουσα, συμμετείχαμε στην καθιερωμένη τουριστική έκθεση που φέτος μας εξέπληξε ευχάριστα. Υπήρξε ρεκόρ συμμετοχών και επισκεπτών στην έκθεση όπου μπορέσαμε να αναδείξουμε σ' ένα ευρύ κοινό την Πιερική φιλοξενία. Πραγματοποιήσαμε πολλές συναντήσεις και επαφές με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και θεσμικούς φορείς της γειτονικής χώρας όπου συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με θετικά αποτελέσματα για το τουριστικό προϊόν του τόπου μας. Η διοργάνωση αυτή ήταν μια ενθάρρυνση για εμάς καθώς η χώρα μας δοκιμάζεται σε πολλά επίπεδα", σημειώνει η Πρόεδρος Ευαγγελία Ξυπτερά - Λάμπρου.

"Οι Σέρβοι λατρεύουν την Ελλάδα. Μας συνδέουν άρρηκτοι θρησκευτικοί και ιστορικοί δεσμοί και κάθε χρόνο με την παρουσία τους στην περιοχή μας τιμούν στην πράξη τις αδερφικές μας σχέσεις υποστηρίζοντας το τουριστικό μας εισόδημα. Εκτός απροόπτου, αναμένεται ότι θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη η προσέλευση των Σέρβων φέτος στα παράλια της Πιερίας", δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Καλλίστρατος Χαλκίδης.
"Διαμηνύεται ότι φέτος θα είναι μια πολύ καλή τουριστική χρονιά αφού τουρίστες που παραδοσιακά επισκέπτονται τη χώρα μας, όπως οι Σέρβοι, εκδήλωσαν ήδη μεγάλο ενδιαφέρον. Θα ήθελα να τονίσω ότι το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται εν πολλοίς και στις προσπάθειες των συναδέρφων να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της Πιερίας, παρά την κρίση, αναγνωρίζοντας ότι η περιοχή μας μπορεί να κερδίσει το στοίχημα για ποιοτικό τουρισμό όλο το χρόνο. Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας για μια ακόμη φορά είναι συνεπής στις διαρκείς προσπάθειές της για την προβολή του Τουρισμού της Πιερίας", υπογράμμισε ο Γ.Γ. Ηρακλής Τσιτλακίδης.