Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

Την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016, στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης  το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης θα παρουσιάσει εκδήλωση – αφιέρωμα, με τίτλο «Ανοιξιάτικη Ρομάντζα», στον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Καζαντζή. 

Το μουσικόφιλο κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον καλλιτέχνη, το έργο του και να απολαύσει μελωδίες και τραγούδια του εκτελεσμένα από τα Σύνολα Μουσικής Έκφρασης και Δημιουργίας του Μουσικού Σχολείου.
Στην εκδήλωση θα παρίσταται  και ο ίδιος ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής μαζί με τους συνεργάτες του Λιζέτα Καλημέρη και  Δημήτρη Ζερβουδάκη, που θα τραγουδήσουν γνωστές επιτυχίες του συνθέτη.
Ο Γιώργος Καζαντζής ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη υπηρετώντας εδώ και χρόνια, με συνέπεια, το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Στο ενεργητικό του έχει μέχρι σήμερα  17 προσωπικούς δίσκους και πάνω από 60 συμμετοχές σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών. Δύο από τα οργανικά του κομμάτια «Σορόκος» και «Το βαλς της ουτοπίας», έχουν συμπεριληφθεί στις παγκοσμίου φήμης συλλογές Buddha Bar 3. Πολλά  από τα τραγούδια του έχουν γίνει επιτυχίες από γνωστούς έλληνες καλλιτέχνες, ενώ οργανικές του συνθέσεις έχουν επενδύσει θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ελληνικές και ξένες, παιδικά βιβλία και ταινίες κινηματογραφικές. Τα τελευταία χρόνια  συνεργάζεται και με την ποιήτρια Κική Δημουλά, συνοδεύοντας με τη μουσική του τις αφηγήσεις των ποιημάτων της.
Υπεύθυνοι Μουσικών Συνόλων: οι καθηγητές μουσικής: Δέσποινα Αρβανιτίδου, Δημήτρης Τασούδης
Οι πληροφορίες για τον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή και το έργο του στηρίζονται σε υλικό που δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Β΄ Λυκείου στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας, με υπεύθυνο καθηγητή τον φιλόλογο Δημήτρη Κιτσούλη.

Είσοδος ελεύθερη