Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

  ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 Σάββας Χιονίδης: «Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα ενδυνάμωσης του σχολικού αθλητισμού»


Αθλητικό εξοπλισμό στα τρία νέα δημοτικά σχολεία (17ο-18ο-19ο), για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και πιο συγκεκριμένα μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, αθλητικά στρώματα κ.α. παρέδωσαν σήμερα, ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας.


Ειδικότερα, το αθλητικό υλικό παραδόθηκε στους διευθυντές και στους γυμναστές των σχολείων, από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και τον Πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρο Παυλίδη, στην Αστική Σχολή Κατερίνης.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι Παιδεία, Πολιτισμός και Αθλητισμός αποτελούν για μας πρώτες προτεραιότητες. Με γνώμονα την σωστή άθληση των παιδιών μας αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα ενδυνάμωσης του σχολικού αθλητισμού. Παράλληλα, ενισχύουμε καθημερινά τον αθλητισμό της πόλης και προσφέρουμε περισσότερες επιλογές για την άθληση όλων των πολιτών, κάθε ηλικίας. Σήμερα έχουμε τη χαρά να εφοδιάσουμε τρεις νέες σχολικές μονάδες της πόλης με αθλητικό υλικό. Φυσικά οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν».


 Όπως τόνισε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης: «Η προσφορά του αθλητικού υλικού γίνεται εν όψει του Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ (Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου), για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και τους γονείς τους, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη στις 20 Μαρτίου. Η πρωτοβουλία αυτή του Οργανισμού μας, αποτελεί ανταποδοτική προσφορά κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας LIBERO S & T. στην παραχώρηση από τον ΟΠΠΑΠ των αθλητικών εγκαταστάσεων του Α’ΔΑΚ  για τη διεξαγωγή του. Εν ολίγοις, ζητήσαμε αντί οιουδήποτε αντιτίμου να μας δοθεί το συγκεκριμένο αθλητικό υλικό».


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, επιπλέον αθλητικό υλικό, που θα χρησιμοποιηθεί στην εκδήλωση της 20ης Μαρτίου αναμένεται να παραχωρηθεί ως αντάλλαγμα στον ΟΠΠΑΠ, το οποίο, επίσης θα αξιοποιηθεί στην ενίσχυση του σχολικού αθλητισμού.


Στο περιθώριο της παράδοσης του αθλητικού υλικού, ο Δήμαρχος συζήτησε με τους Διευθυντές και τους Γυμναστές για την έως τώρα λειτουργία των νέων σχολείων, ενώ όπως επισήμανε: «Στον Δήμο Κατερίνης, παρά τις δυσκολίες που βιώνει η χώρα επενδύουμε σταθερά στην Παιδεία και εργαζόμαστε συντονισμένα, προκειμένου να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Με αίσθημα ευθύνης συμβάλουμε καθημερινά στην εύρυθμη λειτουργία  όλων των σχολικών μονάδων της Κατερίνης».