Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

"ΕΣΤ' ΑΝ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΟΔΟΝ ΙΗ" - ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΑΓΑΠΩ, ΑΛΛΑ ΕΔΩ;; του Αθ.Τζήμα

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ;
Όπως η τοποθέτηση Αλέξανδρου - Φιλίππου και του περίφημου συμπλέγματος του Λυσίππου, που ΕΙΧΕ γίνει με εντολή του Αλέξανδρου μετά τη μάχη του Γρανικού.

Πρόκειται για τους χάλκινους ανδριάντες των 25 εταίρων που έπεσαν στη μάχη.
ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ!!
Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
τι μπορούσαμε όμως να κάνουμε,
του Α.Τζήμα!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ συνδημότες μου αγαπημένοι, κάθε προσπάθεια ανάδειξης αγάπης προς τον τόπο μου είναι σεβαστή. ΠΟΤΕ μου ΔΕΝ μηδένισα προσπάθειες, ΚΑΙ η αγάπη μου σε όποιον προσπαθεί για τον τόπο μου ΕΙΝΑΙ μεγάλη.... ΌΜΩΣ εδώ αγαπημένοι μου πολιτικοί και Δήμαρχε ΕΙΜΑΙ αντίθετος και αυτό διότι: Χρειάζεται ίσως ΑΥΤΟ που λέμε το μεγάλο μυαλό.
ΜΕΡΙΚΑ από ΑΥΤΑ τα μυαλά ΕΙΝΑΙ σκιά σας και σας αγαπούν ΚΑΙ ΛΕΩ λοιπόν! Τι θα μπορούσε να είναι αυτό το ιδιαίτερο.
Ένας ακόμη Αρχαίος συγγραφέας, ο Δίων ο Χρυσόστομος, αναφέρει ότι οι Φίλιππος και Αλέξανδρος πανηγύριζαν τις νίκες τους στο Δίον με μεγαλοπρεπείς θυσίες στον Δία και στις Μούσες.
Στο Δίον γιόρτασε ο Φίλιππος Β' την άλωση της Ολύνθου, πρωτεύουσας της Χαλκιδικής Συμμαχίας, και στο ίδιο μέρος ο Μέγας Αλέξανδρος επικαλέστηκε τη βοήθεια του ύψιστου των θεών, πραγματοποιώντας την πανηγυρική ετοιμασία της εκστρατείας του στην Ασία.
Στο Δίον τοποθετήθηκε το περίφημο σύμπλεγμα του Λυσίππου, που έγινε με εντολή του Αλέξανδρου μετά τη μάχη του Γρανικού. Πρόκειται για τους χάλκινους ανδριάντες των 25 εταίρων που έπεσαν στη μάχη.


Η ΠΡΩΤΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Αρχαία μακεδονική ασπίδα, με τον ήλιο της Βεργίνας επί αυτής. Συμβολίζει την αποφασιστικότητα, τη δύναμη και τη θέληση της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, να μην έλθει ποτέ σε συμβιβασμό με τους εχθρούς της.
"ΕΣΤ' ΑΝ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΟΔΟΝ ΙΗ" (Εφόσον πορεύεται τον ίδιο δρόμο)
"Νυν τε απάγελλε Μαρδονίω, ως Αθηναίοι λέγουσι εστ' αν ο ήλιος την αυτήν οδόν ίη τη περ και νυν έρχεται, μήκοτε ομολογήσειν ημέας Ξέρξη."
Ηρόδοτος: VΙΙΙ, 143.
"Και τώρα πες στο Μαρδόνιο ότι η απάντηση των Αθηναίων είναι αυτή: Εφόσον ο ήλιος πορεύεται τον ίδιο δρόμο, τον οποίο ακολουθεί και τώρα, εμείς δεν πρόκειται να έλθουμε σε συμβιβασμό με τον Ξέρξη".


Το «Μακεδονία Παλλάς» χτίζεται τη δεκαετία του ’70. Πρώτος ιδιοκτήτης είναι το Ταμείο Αρωγής και Πρόνοιας του ΟΤΕ (ΤΑΠ-ΟΤΕ), που αργότερα εντάχθηκε στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Η προνομιακή του θέση στη Νέα Παραλία το αναδεικνύει πολύ γρήγορα σε σύμβολο της πόλης, με πελάτες όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ακόμα και ο Ντιέγκο Μαραντόνα έχει περάσει από τις σουίτες του πέμπτου ορόφου, όταν με την αποστολή της Νάπολι βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να παίξει με τον ΠΑΟΚ.... ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ;