Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ο Αρχέλαος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών

Στην Αθήνα 23 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών.  Με τους καλύτερους αθλητές της χώρας παρόντες, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι
αθλητές του Αρχελάου.  Εγγονίδης Ματθαίος, Χαλκίδης Γιώργος, Μουταφίδης Αλέξανδρος, Οκροπιρίτζε Δημήτριος, Θαρραλίδης Νεκτάριος.  Συμμετείχαν και ο Ταμός Κωσταντίνος και ο Παπαγερίδης Ευστάθιος από το σύλλογο Μέγας Αλέξανδρος. Τους αθλητές και των δύο συλλόγων προπονεί ο Τσεντίδης Σάββας. Εξαιρετικές εμφανίσεις και σπουδαίες νίκες πέτυχαν οι Αθλητές μας, παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό καθώς έχουμε χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων. Ο αθλητής μας Ματθαίος Εγγονίδης κατέλαβε την 2η θέση πανελλαδικά στην βαριά κατηγορία τον 130 κιλών, πάλεψε  στον τελικό αγώνα με τον Ολυμπιονίκη Κουτσούμπα Ξενοφώντα, έναν πολύ δύσκολο αγώνα που κράτησε μέχρι το τέλος με αγωνία και ενθουσιασμό. Ο αθλητής του Αρχελάου πάλεψε φέτος στο πλευρό του Εθνικού Γυμναστικού συλλόγου που κατάφερε να βγει πρωταθλήτρια ομάδα Ελλάδος στους Άνδρες.  

Ο προπονητής των αθλητών, Τσεντίδης Σάββας δήλωσε για τους αγώνες:

«Είμαι ευχαριστημένος με την προσπάθεια που κατέβαλαν οι αθλητές μας.  Δείξανε ήθος και αξιοπρέπεια παρόλο που νιώθαμε ότι κάποιες αποφάσεις από την διαιτησία θα έπρεπε να ήταν διαφορετικές!  Αυτό από μόνο του δείχνει σε τι επίπεδο βρίσκετε η Πάλη του Αρχελάου.  Διότι πολύ λόγος γίνεται τελικά για την βαθμολογία συλλόγων, όταν οι αθλητές μας είναι μοιρασμένοι σε δύο και τρεις συλλόγους. Επειδή ενδιαφερόμαστε για τους αθλητές μας πρώτα, οι αθλητές που προπονώ όλοι μαζί πήραν συνολικά τόσους πόντους που έως Κατερίνη μας φέρνουν στις κορυφαίες θέσεις της χώρας, και έμενα προσωπικά ως προπονητή τους.  Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που μας έκαναν περήφανους και εμένα ακόμα παραπάνω.»