Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Προληπτικός έλεγχος σε TOYOTA Yaris, Corolla, Auris και RAV4 - Πάνω από 30.000 οχήματα στην Ελλάδα

Η Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης
Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραµµα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων TOYOTA, σε µοντέλα Yaris, Corolla, Auris και RAV4.
Ο προληπτικός έλεγχος αφορά 34339 οχήµατα, παραγωγής από Ιούνιο 2005 έως ∆εκέµβριο 2010.
Στα εµπλεκόµενα οχήµατα ενδέχεται στις ηλεκτρικές επαφές του πολυδιακόπτη παραθύρων της πόρτας του οδηγού, να µην εφαρµόστηκε, κατά την παραγωγική διαδικασία η προκαθορισµένη, βάσει προδιαγραφών, ποσότητα ειδικού γράσου στεγανοποίησης. Ως εκ τούτου είναι πιθανό µετά από µακρόχρονη χρήση ο πολυδιακόπτης να παρουσιάσει δυσλειτουργία και «µάγκωµα» κατά την λειτουργία του λόγω συσσώρευσης σκόνης, υγρασίας και άλλων µικροσωµατιδίων περιβάλλοντος στο εσωτερικό του. Σε µία τέτοια περίπτωση υπάρχει η πιθανότητα να δηµιουργηθεί βραχυκύκλωµα στις επαφές του διακόπτη µε συνέπεια την υπερθέρµανση και την παραµόρφωσή του.
Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.
Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων, θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος ή η πιθανή αντικατάσταση του διακόπτη χωρίς καµία
οικονοµική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πµ έως 05:00µµ).