Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας σχετικά με τη μη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τον κο Φίλη

Η Γενοκτονία των Ποντίων αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, ένα θλιβερό γεγονός, μία μελανή σελίδα στην ιστορία του απανταχού Ελληνισμού. Η ατυχέστατη και προσβλητική
δήλωση του κου Φίλη αποτελεί δύο φορές όνειδος, καθώς προήλθε από τα χείλη ενός Υπουργού Παιδείας, ενός ανθρώπου που θα έπρεπε κατ' αρχάς να γνωρίζει την ελληνική ιστορία, προτού εκφράσει την προσωπική του άποψη για ένα ζήτημα που ακόμα πονάει όλους τους Έλληνες και κυρίως εμάς στην Κεντρική Μακεδονία που ο πληθυσμός μας αποτελείται από Πόντιους, των οποίων οι πρόγονοι ξεριζώθηκαν, δολοφονήθηκαν, διώχθηκαν, βασανίστηκαν και αυτό είναι ένα καταγεγραμμένο γεγονός, πρώτα στην ψυχή και την καρδιά μας και μετά σε ιστορικές πηγές, βιβλία και ημερολόγια.
            Αυτή η δήλωση του υπουργού καταδικάζεται από εμένα προσωπικά,  τους περιφερειακούς συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, τους συνεργάτες μου, από τους συμπολίτες μου, αλλά κυρίως από όλους τους Έλληνες. Επιθυμία μου αλλά και επιθυμία όλων μας, είναι να πάρει θέση ανοιχτά η Κυβέρνηση επί του θέματος και ο κος Φίλης να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη και να απομακρυνθεί άμεσα από τα καθήκοντά του, ως Υπουργού Παιδείας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου