Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Mε απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 9ο Art4More Festival

  9ο Art4more Festival 2015
Mε απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 9ο Art4More Festival, αν κρίνει κανείς από τις συμμετοχές
και το πόσο διαδραστικές ήταν αυτές. Φέτος το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε έναν ξεχωριστό χώρο, αυτόν του Impact Hub Athens, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015.  Από το πρωί του Σαββάτου έως το βράδυ της Κυριακής οι επισκέπτες παρακολουθούσαν με προσοχή τα πολυάριθμα εργαστήρια και όταν έφθανε η σειρά της πράξης (που διαδέχτηκε την θεωρία) έκαναν το….Do It Yourself.
Αξιοσημείωτη ήταν και η έκθεση έργων. Τα φωτογραφικά τους αρχεία αλλά και video  παρέθεσαν οι καλλιτέχνες  NeSpoon, SpiderTag, Jessie Hemmons, Deadly Knitshade & Alexa.
Τα παιδικά εργαστήρια αλλά και αυτά των ενηλίκων ήταν ξεχωριστά. Ο Ισπανός καλλιτέχνης  Spidertag – ο οποίος επισκέφθηκε την Ελλάδα για το Art4More- ανέβηκε στην ταράτσα του Impact Hub Athens και άφησε το δικό του αποτύπωμα με μια δημιουργία του.
Τα μέλη της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, δρόσισαν τους παρευρισκομένους του Live της Κυριακής με το Limoncello που παρασκεύασαν κατά την διάρκεια του εργαστηρίου  τους αλλά και με ένα νόστιμο cake!
Ορόσημο του  9ου Art4More θα πρέπει να θεωρείται η εκδήλωση της Μουσικοθεραπείας την οποία επιμελήθηκε η Πελίνα Ευαγγέλου από την Αμυμώνη που έκλεισε με ένα . Για όσους την παρακολούθησαν ήταν ένα μάθημα ζωής και ανθρώπινης θέλησης.
Το φεστιβάλ έντυσαν με την μελωδική τους φωνή η Ελένη Αλεξανδρή και ο Δημήτρης Μαρμαρινός τους οποίους συνόδευσαν με τις νότες τους οι Α. Ανδρεϊτς,& Μ. Τόμπρος.
Ο φορέας  Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» ευχαριστεί θερμά για την διεξαγωγή των  εργαστηρίων, τους εξής καλλιτέχνες και οργανισμούς:
Ορέστης Συμβουλίδης –Εικαστικός/ Σπύρος Παπαρούλιας & Φώτης Βελέτζας - New Media Artists – Filmmakers/ Κατερίνα Παπαζήση, Εικαστικός/ Σταυρούλα Παπαδάκη, Ζωγράφος – Δημιουργός Κόμικς/Μανώλης Ηλιόπουλος & Νάντια Στασινου, Character Designers/ Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Εικαστικός- street artist/ Βέρα Κωνσταντά, Γραφίστρια /Ομάδα Bike Kitchen/ Γρηγορία Βρυττιά, Γλύπτρια/ Βασιλική Αναστασίου, Εικαστικός /Παναγιώτα Στάικου & Άννα Λέκκα, Εικαστικοί/Λιάνα Δενεζάκη, Συγγραφέας- Εικονογράφος/ Ελευθερία Κανατέλια, Θεατρολόγος – Θεατροπαιδαγωγός /Νατάσα Ρόρρη, Εργοθεραπεύτρια & Δανάη Οικονόμου, Θεατρολόγος /Κέντρο Εναλλακτικής Απασχόλησης και Θεραπευτικών Δράσεων «Διαδρομή»/Πελίνα Ευαγγέλου, Μουσικοθεραπεύτρια, Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών/Κέντρο Εκπαίδευσης Στην Αυτόνομη Διαβίωση Ν. Ηρακλείου/ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ/ Μαριτίνα Κονταράτου, Θεατρολόγος
Το νέο ραντεβού δόθηκε για του χρόνου όπου το Art4More θα στείλει για 10η συνεχόμενη χρονιά το μήνυμα πως η Ψυχική Υγεία είναι έννοια ταυτόσημη με τον Πολιτισμό
Διοργάνωση: Τμήμα Πολιτιστικών Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», info@edra-coop.gr / t.2105913826