Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Σύσκεψη για τον 3ο αγώνα τριάθλου ALMIRAMAN υπό την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του «3ου ALMIRAMAN 2016», που είναι προγραμματισμένος για το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη της Οργανωτικής
Επιτροπής, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.
Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Σοφία Μαυρίδου και οι συνεργάτες της, τα μέλη του διοργανωτή Συλλόγου ΤΡΙΑΣ κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος και κ. Κώστας Τσενεκίδης, εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας ο Υπαστυνόμος Α' κ. Καραβασίλας Σωτήρης και εκ μέρους του Λιμεναρχείου  Κατερίνης οι αξιωματικοί κα Παπαθανασίου Βασιλική και κ. Ματιάκης Δημήτρης.
Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα τονίστηκε μεταξύ άλλων, η σημαντικότητα της κορυφαίας αυτής αθλητικής διοργάνωσης, η οποία, εκτός του ότι θα προάγει το αθλητικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα θα συμβάλλει και στη προώθηση του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή, που αποτελεί κύριο μέλημα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Η διοργάνωση έχει ως  στόχο την προσέλκυση παλιών αλλά και νέων τριαθλητών, Ελλήνων και ξένων και θα περιλαμβάνει  δύο αγωνιστικές διαδρομές:
1.       Διαδρομή Half iron, προβλέποντας κατά σειρά 1900μ. κολύμβησης, 90 χλμ. ποδηλασίας και 21,1 χλμ. τρέξιμο
2.       Sprint triathlon προβλέποντας κατά σειρά 750μ. κολύμβησης, 20 χλμ. ποδηλασίας και 5 χλμ. δρόμου.
Στις δύο διαδρομές θα επιτραπεί και η συμμετοχή σε ομάδες.

Το τρίαθλο, εντυπωσιακό αλλά και απαιτητικό, γνωρίζει ραγδαία άνθηση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια χάρη στο εντεινόμενο ενδιαφέρον για άθληση και τις ξεχωριστές, σπάνιας ομορφιάς διαδρομές που προσφέρονται. Το 3ο ALMIRAMAN 2016 αναμένεται να προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον και μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Στον αγώνα θα λάβουν μέρος και αθλητές διεθνούς κύρους,

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση: «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη διοργάνωση του 3ου Τριάθλου ALMIRAMAN. Στόχος μας είναι η Πιερία να καθιερωθεί ως επίκεντρο αντίστοιχων δραστηριοτήτων που προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και γι’ αυτό συμμετέχουμε ως συνδιοργανωτές σε αυτόν τον αγώνα. Προσβλέπουμε σε μια άρτια διοργάνωση με πολλές συμμετοχές που θα συμβάλει στην εμπέδωση και την προώθηση της κουλτούρας του ευ αγωνίζεσθαι».
Η  επόμενη σύσκεψη ορίστηκε στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ ο δικτυακός τόπος www.almiraman.gr θα παρέχει πλήθος πληροφοριών και ενημερωτικού υλικού για το σημαντικό αυτό γεγονός.



Δελτία τύπου, ανακοινώσεις  και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις της  Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα : http://pieria.pkm.gov.gr