Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Αγιασμός για τη νέα σχολική περίοδο στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δ. Δέλτα

Με την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού, στον χώρο του αμφιθεάτρου του 2ου δημοτικού σχολείου Διαβατών, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για μαθητές και εκπαιδευτικούς του
Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, παρουσία του Δημάρχου Μίμη Φωτόπουλου.
          «Εύχομαι καλή εκπαιδευτική χρονιά που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας και θα ανταμείψει τους κόπους σας. Και όταν μιλάω για κόπους, δεν είναι σχήμα λόγου. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι οι περισσότεροι από εσάς θυσιάζετε τον προσωπικό σας χρόνο, τον πολύτιμο οικογενειακό σας χρόνο, υπερβάλλετε εαυτόν λόγω της εργασιακής σας κούρασης ή και λόγω της επιθυμίας να αποκτήσετε ένα τυπικό προσόν, προκειμένου να αυξήσετε τις ευκαιρίες εισόδου σας στην αγορά εργασίας. Είμαι σίγουρος ότι η επιλογή σας ήταν σωστή και μελετημένη. Το προσωπικό του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, ο Διευθυντής και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί είναι συνειδητά «ψυχή τε και σώματι»  κοντά σας στο νέο σας αυτό εγχείρημα», τόνισε ο κ. Φωτόπουλος, απευθυνόμενος προς τους μαθητές του ΣΔΕ, στην τελετή του αγιασμού, εκφράζοντας τη χαρά του για τη φιλοξενία στο Δήμο αυτής της δομής εκπαίδευσης ενηλίκων. Ο κ. Φωτόπουλος, δεσμεύτηκε να ανταπεξέλθει στα εύλογα αιτήματα του Σχολείου, διασφαλίζοντας την άρτια λειτουργία του, μιας και από την πρώτη στιγμή στη διοίκηση του Δήμου συνεργάζεται με τη διεύθυνση του σχολείου για να διασφαλιστεί το υψηλό επίπεδο παρεχόμενης παιδείας.
          Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα διανύει το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του και στεγάζεται στο κτίριο του 2ου Γυμνασίου Διαβατών. Βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, έχοντας μαθητές και στις δύο τάξεις. Συνολικά φοιτούν 85 άτομα σε 5 τμήματα. Λειτουργεί καθημερινά από τις 16:30 μ.μ. ως τις 20:20 μ.μ., ενώ οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να προσέλθει για να ενημερωθεί για το πρόγραμμά και την γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

          «Είμαστε ικανοποιημένοι που ένα καινούριο κύτταρο στέριωσε στον Δήμο μας, προσφέροντας μία διέξοδο σε πολλούς συμπολίτες μας που έχουν πλέον μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και στη μάθηση», δήλωσε ο Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα Χρήστος Άνδρας. Ευχαρίστησε δε τον δήμαρχο Μ. Φωτόπουλο για το προσωπικό ενδιαφέρον, την ευαισθησία του και την στήριξη,  ώστε να στεριώσει το σχολείο στο δύσκολο πρώτο διάστημα της έναρξης λειτουργίας του.