Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Εκδήλωση λήξης προγράμματος future library

 Με μία γιορτή γεμάτη κέφι, ζωντάνια, ενθουσιασμό, χρώματα και χαμόγελα και παράλληλα με ένα φλας μπακ στις όμορφες και δημιουργικές στιγμές που βίωσαν μέσα από τις δράσεις
του προγράμματος «ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ…», παιδιά, γονείς και εθελοντές αποχαιρέτησαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, την καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης & δημιουργικότητας 2015. Όπως είναι γνωστό πρόκειται για δράση της Εθνικής βιβλιοθήκης της Ελλάδος, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αστικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Future Library».



Σάββας Χιονίδης: «Παιδεία και Πολιτισμός πρώτες προτεραιότητες στον Δήμο Κατερίνης»
«Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι παιδεία και πολιτισμός αποτελούν για μας, πρώτες προτεραιότητες. Στο πλαίσιο αυτό, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι γονείς ενθάρρυναν τα παιδιά τους, προκειμένου να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις,  που υλοποιήθηκαν στο χώρο της Βιβλιοθήκης και επικεντρώθηκαν  στην άμεση επαφή των παιδιών με το βιβλίο και τη γνώση γενικότερα»,  σημείωσε σε δήλωσή του στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε και συνεχάρη τους εθελοντές, «για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο πρόγραμμα».

Μικρούς και μεγάλους, που γέμισαν ασφυκτικά κάθε γωνιά της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου, καλωσόρισε η δημοτική σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,  Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Γνώση Δημιουργικότητα Φαντασία. Τρεις λέξεις που περιγράφουν όλο αυτό το όμορφο ταξίδι. Συνοδοιπόρους μας είχαμε τα παιδιά, τους γονείς και τους εθελοντές μας. Η υποστήριξή τους ήταν καθοριστική».

Την ταυτότητα του Future Library, που όπως είπε «προωθεί την καλλιέργεια κουλτούρας βιβλιοθήκης», παρουσίασε συνοπτικά το μέλος της επιτροπής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνα Πλούμη – Μπουλούμη, ενώ σε σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης τόνισε μεταξύ άλλων:


«Το πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε αποδεικνύει ότι μία βιβλιοθήκη μπορεί με τη δημιουργικότητα των παιδιών και την συνδρομή των ακούραστων εθελοντών να επιτελέσει έναν πολυδιάστατο ρόλο».

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Νικόλαος Κραγιόπουλος, ενώ παρέστησαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης, η λήξη της καλοκαιρινής εκστρατείας αποτελεί την αφετηρία για την έναρξη της χειμερινής δράσης, που θα απευθύνεται στις τάξεις: Νήπια, Α’, Β’, και Γ’ δημοτικού. Ειδικότερα, σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα υλοποιείται ένα εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο θα αλλάζει ανά δύο μήνες. Τα σχολεία μαζί με την επίσκεψή τους στη βιβλιοθήκη, θα έχουν την ευκαιρία να δηλώνουν συμμετοχή και στο πρόγραμμα, εκφάνσεις του οποίου παρουσίασε η Ιωάννα Παπακωνσταντίνου- εθελόντρια.

Η εκδήλωση, που ξεκίνησε με θεατρικό δρώμενο από παιδιά και εθελοντές, συνεχίστηκε με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού από τις δράσεις του καλοκαιριού, οι οποίες ξεκίνησαν στις 15 Ιουλίου και ολοκληρώθηκαν στις 15 Σεπτεμβρίου. Η αυλαία της εκδήλωσης  ολοκληρώθηκε με την απονομή διπλωμάτων συμμετοχής στο πρόγραμμα για τα παιδιά 4 έως 12 ετών που έλαβαν μέρος, βεβαιώσεων για τους εθελοντές – εμψυχωτές, καθώς και με περιήγηση στις εικαστικές δημιουργίες, που αποτύπωσε η φαντασία και το μεράκι των παιδιών.