Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ραγδαίες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα – Η Eurobank εξαγοράζει τα καταστήματα της Alpha στη Βουλγαρία

Αρχίζει το «παιχνίδι» με τις ελληνικές τράπεζες καθώς όλα δείχνουν ότι η τραπεζική αργία, αλλά και τα capital controls, αναμένεται να αλλάξουν δραστικά το τραπεζικό τοπίο.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η Eurobank προχωράει σε εξαγορά του δικτύου καταστημάτων της Alpha Bank στη Βουλγαρία έναντι συμβολικού τιμήματος 1 ευρώ θα προχωρήσει η Eurobank.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, σήμερα το απόγευμα πρόκειται να συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια των δυο τραπεζών για να επικυρώσουν τη συναλλαγή.
Με την εξαγορά αυτή η Eurobank αποκτά ένα επιπλέον δίκτυο 83 καταστημάτων τα οποία προστίθενται στα 180 καταστήματα που έχει η Eurobank στη Βουλγαρία (ελέγχει την Postbank, δηλαδή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Βουλγαρίας). Με την εξαγορά αυτή η Eurobank θα γίνει η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα στη Βουλγαρία.
Σημειώνεται ότι η Eurobank αποκτά επιπλέον 245 εκατ. ευρώ σε καταθέσεις και 425 εκατ. ευρώ σε δάνεια.
Η συναλλαγή αυτή είναι εξαγορά αντί τιμήματος 1 ευρώ των εργασιών της Alpha Bank από την Postbank, θυγατρική της Eurobank στη Βουλγαρία, και δεν συνιστά ενοποίηση των θυγατρικών των δυο ελληνικών τραπεζών στη Βουλγαρία.
Αυτή η συναλλαγή είναι προφανώς προάγγελος δραστικών αλλαγών συνολικά στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

http://www.aftodioikisi.gr/