Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Η ΛΑΡΙΣΑ ΕΛΑΜΨΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

 Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ": 
Η  Λάρισα έλαμψε από Πολιτισμό

Σημαντική Ημερίδα για στελέχη υψηλής εξειδίκευσης 

Βραβεύτηκε η διεθνούς φήμης Δημοσιογράφος κ. Αθηνά Κρικέλη και προβλήθηκε το πολυβραβευμέο Ντοκιμαντέρ για τον Όλυμπο


Η χθεσινή βραδιά ήταν διαφορετική από τις άλλες για τη  Λάρισα ,κατά την οποία  το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" στο στρατηγείο της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και  Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων στο κτίριο του "Μύλου του Παππά", όπου προετοιμάζεται, κατά τρόπο μεθοδικό , η υποψηφιότητα της πόλης της Λάρισας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021  (www.larissa2021.eu), βράβευσε την διεθνούς φήμης δημοσιογράφο-ανταποκρίτρια  σε πολλά επικίνδυνα μέρη του πλανήτη ,Ελληνίδας κ. Αθηνά Κρικέλη.


Το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ' ,που δεν είναι άλλο από το Παγκόσμιο Δίκτυο των Ελασσονιτών, αναγνωρίζοντας την  τεράστια προσφορά της  κ. Κρικέλη στην ανάδειξη του Ολύμπου ,της Θεσσαλίας και της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, μέσα από πολυβραβευμένα Ντοκιμαντέρ, τίμησε , με μια σεμνή τελετή και  πολλή συγκίνηση, με την παρουσία δεκάδων υψηλής εξειδίκευσης επιστημόνων-συνεργατών του , μια σπουδαία ,περήφανη και  πολυβραβευμένη διεθνώς Ελληνίδα. Σημειώνεται ότι η κ. Κρικέλη είναι η Ιδρύτρια-Διευθύντρια του Ellopia Media Group της Νέας Υόρκης και είναι συνεργάτης του National Geographic.

Υψηλή εξειδίκευση για το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"

Η εντυπωσιακή αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδυασμό με την επιστημονική Ημερίδα που διοργάνωσε το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ', υπό την Αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων (Αντιδήμαρχος κ. Πάνος Σάπκας) και τη συνεργασία του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας, για ενημέρωση των Επιστημονικών συνεργατών του, πάνω σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα ,που είχε ως εισηγητές σπουδαίους και ειδικούς τεχνοκράτες ,που διαχειρίζονται τέτοια σοβαρά θέματα (κ. Σαμαντζής Χαράλ.-,Συντονιστής Ευρωπαικών Προγραμμάτων-,Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Γραφείο Διασύνδεσης( HORIZON 2020,ERASMUS+ κ.ά) , κ. Γάτσας Νικ.-Δικηγόρος LLM -Νομικός Σύμβουλος Δικτύου 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"(Οδηγός Χρηματοδοτήσεων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα,  κ. Μπέλλης Βασ. --Γενικός Διευθυντής-Certified in Project Management-IPMA Level D-Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΝ.ΚΑ ΑΕ(Capacity Building ΜΚΟ) ,κ. Σαραφίδου Μελίνα-Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας  θεσσαλίας (EΣΠΑ 2014-2020) και  κ. Τσιτσιβάς Δημ. -Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας-Πληροφορική (Πιστοποίηση Εκπαιδευτών).


Ο Πρόεδρος τους Δικτύου "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" κ. Κων.Σκριάπας, οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Αστερίου Θ. και Φουρκιώτης Κ. ,όπως επίσης και τα Μέλη κ.κ Φουνταρλή Ανδρομάχη και Μπουζούκη Ελισσ.,που παίρνουν αυτές τις πρωτοβουλίες και διεκδικούν για την Κοινωνία των Πολιτών ένα καλύτερο μέλλον με την αξιοποίηση των Νέων Επιστημόνων και της Νέας Γενιάς , υποδέχτηκαν την κ. Κρικέλη Αθηνά και τη μητέρα της ,αλλά και όλους τους επιστημονικούς συνεργάτες του Δικτύου ,που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τις εξειδικευμένες εισηγήσεις έγκριτων ομιλητών από την ελεύθερη αγορά και το Πανεπιστήμιο , αλλά και το πολυβραβευμένο Ντοκιμαντέρ "Ελασσόνα, το μυστικό μονοπάτι του βουνού Όλυμπος'" .
Το ντοκιμαντέρ αυτό πήρε το πρώτο βραβείο Award of Excellence (βραβείο Αριστείας ) στην Αμερική στο φεστιβάλ "Best Short films" προβλήθηκε στο PBS (κάτι σαν την ΕΡΤ στην Αμερική ) και έδωσαν τηλεθέαση (μόνο στην Νέα Υόρκη) 11 εκατομμύρια τηλεθεατές.
Παίχτηκε σε 4 αμερικανικά πανεπιστήμια της ΝΥ, και οι φοιτητές "υποχρεώθηκαν" να παραδώσουν εργασία με βαθμολογία στον καθηγητή τους με θέμα τον Όλυμπο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας,Καθηγητής Βιοτεχνολογίας Παν/μιου Θεσσαλίας  κ. Κουρέτας Δημ. , ο Δημοσιογράφος κ. Σιούλας Ιωάννης , εκ μέρους της Ομάδας Υποστήριξης της Υποψηφιότητας της Λάρισας, ο Γ.Γ. του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας κ. Τσιάρας Βασ., το ΔΣ. του περίφημου Faethon Olympus Marathon (Πιτένης, Κωστούλης κ.ά) ,που την περασμένη εβδομάδα διοργάνωσε τον πιο σκληρό και διάσημο Μαραθώνιο της Ελλάδας  στον Όλυμπο, η πρόεδρος του παραρτήματος UNESCO Λάρισας κ. Καφετζούλη Χριστ., ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης Λάρισας κ. Τοπούζας Βασ., Στελέχη της Επιτροπής Διασύνδεσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας κ. Μητρακόπουλος Κων. και Γενιτσεφτσής Χρ. ,πολλοί εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων και δεκάδες φανατικοί φίλοι της τιμώμενης δημοσιογράφου κ. Κρικέλη.      
Η όλη εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Λάρισας ως Πολιτιστική  Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 ,που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.                      
----------------------------
ΑΘΗΝΑ ΚΡΙΚΕΛΗ-
Μια σπουδαία και περήφανη  Ελληνίδα στην πρώτη γραμμή της Ενημέρωσης 

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη .
Παρακολούθησε σπουδές δημοσιογραφίας στο Λονδίνο την περίοδο 1987 με 1990, ενώ έκανε μεταπτυχιακό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Το 1999 δημιούργησε και υπήρξε διευθύνουσα σύμβουλος την πρώτη διαδικτυακή ελληνοαμερικανική τηλεόραση[εκκρεμεί παραπομπή] και την εταιρεία Ellopia Media Group.
Τα ντοκιμαντέρ της έχουν βραβευθεί τρεις φορές από την Ελλάδα, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ενώ επίσης έχει βραβευτεί το 1997, και από τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι για την προσφορά της στην διαμόρφωση της κουλτούρας της Νέας Υόρκης.
Το 2006 κέρδισε δύο βραβεία Telly Awards στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2007 κερδίζει άλλα δυο ίδια βραβεία για τα ντοκιμαντέρ "Εντατική μιας ζωής" και "Οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο".
Υπήρξε η μόνη Ελληνίδα που αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής των βραβείων Emmy Awards. 1ο βραβείο στις Κάννες το 2011 καλύτερο πολιτικό ντοκιμαντέρ "Οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο".
Είναι ανταποκρίτρια της Φωνής της Αμερικής στην Νέα Υόρκη, ενώ η ραδιοφωνική της εκπομπή "Τα δικά μας" φιλοξενείται στο Μουσείο Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης της Αμερικής ως το πιο αντιπροσωπευτικό της ελληνικής γλώσσας. Επίσης είναι πολιτική ανταποκρίτρια της ΕΡΤ 3.
 Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας των Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών (National Academy Of Television Arts and Sciences, ΝATAS), του Συλλόγου Τεχνολόγων Μηχανικών Πληροφορικής (Σ.Μ.Π.Τ.Ε.), του Φόρεϊν Εξπρές (Foreign Press) και του Συνδέσμου Ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Correspondent Association, UNCA).
Σήμερα ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη.

Με Εκτίμηση
Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Ο πρόεδρος
Ο  Γενικός  Γραμματέας
Σκριάπας Κων/νος
κων. Κυριλλίδης