Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Συνελήφθη 3μελής ομάδα που δραστηριοποιούνταν στις διαρρήξεις οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας

Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις διάρρηξης - κλοπής από σταθμευμένα οχήματα

Η λεία τους περιλάμβανε χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.000 ευρώ
Σε βάρος ενός εκ των δραστών εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η μεθοδική και ενδελεχής έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 3μελούς ομάδας, που δραστηριοποιούνταν στις διαρρήξεις/κλοπές σε σταθμευμένα οχήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας.
Για την υπόθεση, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας τρεις ημεδαποί, ηλικίας 22, 36 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Οι δράστες, ενεργώντας από κοινού κατά το τελευταίο 15νθημερο, ένωσαν τις δυνάμεις τους και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, διέπρατταν συστηματικά κλοπές – διαρρήξεις σε σταθμευμένα οχήματα, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι παραπάνω χθες (15-07-2015) πρωινές και απογευματινές ώρες στις περιοχές του Πλαταμώνα και του Λιτόχωρου, διέπραξαν 4 διαρρήξεις οχημάτων απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα, καθώς και προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των παθόντων.
Κατόπιν αναζητήσεων εντοπίστηκαν αργότερα την ίδια μέρα να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε όχημα σε περιοχή της Κατερίνης και στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να διαφύγουν, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν λίγο αργότερα και συνελήφθησαν.
Επιπλέον από την περαιτέρω έρευνα/προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα από 07 έως 13 Ιουλίου 2015 διέπραξαν άλλες 7 κλοπές – διαρρήξεις σε οχήματα στις περιοχές του Λιτόχωρου, της Λεπτοκαρυάς, του Κορινού και του Νέου Παντελεήμονα απ’ όπου αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.995 ευρώ, 3 κινητά τηλεφωνά, ένα tablet και προσωπικά αντικείμενα.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 22χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Κατερίνης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα που επέβαιναν, αλλά και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 227,40 ως προερχόμενο από κλοπές, 1 κινητό τηλέφωνο και διαρρηκτικά εργαλεία.
Μεταξύ των άλλων κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα ως μέσω μεταφοράς και τέλεσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.