Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Ψίχουλα οι πιστώσεις του προϋπολογισμού της Ε.Ε. για το έτος 2016.

Ψίχουλα χαρακτήρισε τις πιστώσεις ανάληψης υποχρεώσεων του προϋπολογισμού της Ε.Ε. για το έτος 2016 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων
Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο 7/7/2015.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «συζητούμε για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2016 που προβλέπει πιστώσεις ανάληψης υποχρεώσεων ύψους 153,5 δισ. ευρώ, ποσό που είναι ψίχουλα αν συγκριθεί με το 1,6 τρισ. ευρώ που διέθεσαν τα κράτη μέλη για να διασώσουν τις τράπεζες. Είναι ψίχουλα αν συγκριθούν με το 1,1 τρισ. ευρώ που διαθέτει ο κ. Ντράγκι για την ποσοτική χαλάρωση και για την αγορά δημοσίου και ιδιωτικού χρέους».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Όμως ακόμη και στο πλαίσιο αυτό της δημοσιονομικής λιτότητας του προϋπολογισμού του 2016 πρέπει να διατεθούν τα κονδύλια αυτά κυρίως για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, για τη στήριξη των ανέργων, για το χτύπημα της φτώχειας, για την ενίσχυση της δράσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για την κοινωνική, οικονομική και εδαφική συνοχή της Ένωσης, για τη βιώσιμη γεωργία, για την περιφερειακή ανάπτυξη ιδίως των νησιωτικών περιοχών».
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι τα κονδύλια αυτά πρέπει επίσης να διατεθούν για: «την ενίσχυση δράσεων αλληλεγγύης στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και κυρίως στην Ελλάδα που έχει φτωχοποιηθεί από τη λιτότητα και τα μνημόνια».