Τα διάφορα βότανα, μυρωδικά, ζαρζαβατικά, μπορούν να προσφερθούν φρέσκα στο πιάτο που θα σερβίρουμε στον εαυτούλη μας ή στους άλλους.
Μια καλή ιδέα όπως βλέπετε στη συλλογή με τις εικόνες, είναι να τα φυτέψουμε σε μικρά ντενεκεδάκια και να τα τοποθετήσουμε πάνω στο τραπέζι την ώρα του σερβιρίσματος. Μ’ αυτό τον τρόπο, όποιος θέλει, μπορεί να προσθέσει φρέσκο βασιλικό στη μακαρονάδα του, φρέσκια ρίγανη στη σαλάτα του κλπ.
Τα ντενεκεδάκια θα πρέπει να τα καθαρίσουμε καλά και στον πάτο, πριν βάλουμε το πολύ τρυφερό χώμα θα βάλουμε μικρά βοτσαλάκια.
Θα τα ποτίζουμε μόνο όταν βάλουμε το δαχτυλάκι και διαπιστώσουμε πως το χώμα ΔΕΝ είναι υγρό
Σε τέτοια ντενεκεδάκια, μπορούμε να φυτέψουμε μαϊντανό, ρίγανη, δενδρολίβανο, άνηθο κλπ.
Αν πρόκειται να φυτέψετε πάνω από ένα βότανο και να κάνετε ότι βλέπετε στις εικόνες, τότε, μη βάλετε τα βοτσαλάκια πριν βάλετε χώμα.
Βάλτε τα βοτσαλάκια στο πιάτο που θα ακουμπάνε όλα μαζί.
Τα δένετε μεταξύ τους με μια όμορφη κορδελίτσα και αν θέλετε βάζετε και ταμπελίτσες