Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στις αυξήσεις του ΦΠΑ

Παρέμβαση ενάντια στους σχεδιασμούς της τρόικας για αύξηση του ΦΠΑ στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έκανε στις 21/5/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων
Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο  με αφορμή συζήτηση για τα θέματα της ενέργειας.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «η ενέργεια αποτελεί αναπτυξιακό και κοινωνικό αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση οι πάντες, χωρίς αποκλεισμούς για να σταματήσει η ενεργειακή φτώχεια. Η Ενεργειακή Ένωση δεν πρέπει να επιτείνει τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες στην Ε.Ε. Ταυτόχρονα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για να μην μετατραπεί η ενεργειακή αγορά σε χώρο όπου θα κυριαρχούν μονοπωλιακοί ενεργειακοί γίγαντες, όπως ακριβώς συμβαίνει στο χώρο του πετρελαίου».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Στην Ελλάδα η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής και στον τομέα της ενέργειας με την ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ. Ταυτόχρονα η Επιτροπή ως μέλος της τρόικας πιέζει για αύξηση του ΦΠΑ, γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, καθώς ήδη χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επίσης η τρόικα επί μήνες είχε μπλοκάρει την εφαρμογή του θεσμού της διακοψιμότητας, που θα οδηγούσε σε μείωση της τιμής της ενέργειας για τις ενεργοβόρες ελληνικές βιομηχανίες όπως είναι η ΛΑΡΚΟ».