Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Εξιχνιάστηκε κλοπή γεωργικών φαρμάκων από εταιρεία σε περιοχή της Πέλλας

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Με τη μέθοδο του ’’ριφιφί’’ αφαίρεσαν γεωργικά προϊόντα αξίας 77.000 ευρώ
Η ενδελεχής και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση περίπτωσης κλοπής γεωργικών φαρμάκων, από εταιρεία σε περιοχή της Πέλλας.
Για την υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων, ηλικίας 24, 34, 35 και 41 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, από την μέχρι τώρα ανάλυση των στοιχείων και την αστυνομική προανάκριση, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι τα ξημερώματα της 13-12-2014, μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. οχήματα από την πόλη της Θεσσαλονίκης σε εταιρεία γεωργικών φαρμάκων σε περιοχή της Πέλλας. Ακολούθως, ενεργώντας από κοινού και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, απενεργοποίησαν τον συναγερμό, τρύπησαν τον πλαϊνό τοίχο και εισήλθαν εντός της εταιρείας, απ’ όπου και αφαίρεσαν προϊόντα, συνολικής αξίας 77.000 ευρώ.
Κατά την διαφυγή τους, για την μεταφορά των κλοπιμαίων, χρησιμοποίησαν Ι.Χ.Φ. όχημα της εταιρείας, το οποίο και εγκατέλειψαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, αφού αφαίρεσαν την μπαταρία του.
Σημειώνεται ότι, δύο εκ των παραπάνω συλληφθέντων (41χρονος και 34χρονος), έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παραβάσεις του Νόμου περί όπλων και περί τελωνειακού κώδικα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.