Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Αξιολόγηση προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής διατροφής - Γράφει ο: Δημήτριος Χλεμές

Αξιολόγηση προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής διατροφής
 Γράφει ο: Δημήτριος Χλεμές
Διευθυντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού 


  Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας  συνάντηση εκπροσώπων  σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Σίτισης και  Προώθησης Υγιεινής Διατροφής που υλοποιεί το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής  Prolepsis, με σκοπό την αξιολόγηση του προγράμματος. Η αξιολόγηση περιλάμβανε συνεδρίες με εκπροσώπους γονέων των μαθητών, με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων που υλοποιούν το πρόγραμμα  καθώς και με εκπρόσωπο του Συλλόγου Διδασκόντων. Στην διαδικασία αξιολόγησης συμμετείχαν από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού ο Διευθυντής Δημήτριος Χλεμές, ο εκπαιδευτικός και υπεύθυνος του Ολοημέρου Δημήτριος Λανάρας ως εκπρόσωπος του συλλόγου Διδασκόντων καθώς και η  Ζηνοβία Κάνου  εκπρόσωπος των Γονέων των μαθητών του σχολείου μας.  
  Βασικό στοιχείο της αξιολόγησης, όπως αυτό αναδείχτηκε από τις συναντήσεις των ανωτέρω εκπροσώπων ήταν ότι το πρόγραμμα εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς: κοινωνικούς, παιδαγωγικούς, οικονομικούς και συμβάλλει στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών στην τόσο ευαίσθητη παιδική ηλικία. 
   Η υλοποίηση του έργου για το σχολείο μας, γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη.