Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Σκληρή Διαπραγμάτευση και καμία Υπαναχώρηση

Οι αέναες διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με τους λεγόμενους θεσμούς στο τεχνικό επίπεδο και με το Eurogroup στο πολιτικό επίπεδο συνεχίζονται με τους
«εταίρους» να ζητούν συνεχώς περισσότερες διευκρινήσεις και την Ελληνική Κυβέρνηση να ακυρώνει μία μία τις κόκκινες γραμμές που η ίδια είχε προηγουμένως θέσει.
Οι πιέσεις από το εξωτερικό εξελίσσονται παράλληλα με την υπονόμευση της Κυβέρνησης από την διαπλοκή στο εσωτερικό. Οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος, Θεοδωράκης, μαζί με τους τραπεζίτες, τους μιντιάρχες, τους μεγαλοεργολάβους και όλους όσους απομυζούν καθημερινά τους Έλληνες εργαζομένους και τον ελληνικό λαό, έχουν συνασπισθεί σε ένα μαύρο μέτωπο που επιζητεί πάση θυσία την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, την πλήρη επικράτηση της νεοφιλελεύθερης λογικής και την πτώση της Κυβέρνησης.
Έφθασαν μάλιστα στο σημείο να ζητούν από τους «εταίρους» να μην κάνουν αποδεκτές τις προτάσεις της Ελληνικής πλευράς και να επιμείνουν σε όσα περιέχονται στο e-mail Χαρδούβελη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δηλώσεις Μητσοτάκη στο γερμανικό τύπο. Υποστήριξε ότι «οι δανειστές δεν θα αποδεχθούν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η Ελληνική Κυβέρνηση… αφού έχει επικριθεί ως ανεπαρκής», εννοώντας προφανώς ότι δεν συμπεριλαμβάνονται  οι ομαδικές απολύσεις και οι περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων.
Με όπλο την οικονομική ασφυξία η Γερμανική Κυβέρνηση  και οι τοκογλύφοι δανειστές επιδιώκουν να εξαναγκάσουν την  νεοεκλεγείσα «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας» να αποδεχτεί  τη συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής την οποία εφάρμοζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν αυτή η πολιτική ανατραπεί στην Ελλάδα θα απειληθεί ολόκληρο το νεοφιλελεύθερο οικοδόμημα της Ευρωζώνης και της Ένωσης.
Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, οι οποίες έχουν εισέλθει στην πιο σκληρή τους φάση. Πιστεύουμε ότι η Ελληνική πλευρά πέραν της ψυχραιμίας οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν διαπραγματεύεται με «θεσμούς», αλλά, όπως ο γνωστός καθηγητής πολιτικής επιστήμης κύριος Μενέλαος Γκίβαλος αναφέρει, «για εσμούς συμφερόντων, για θεσμικά –συλλογικά “όργανα”, τα οποία χειραγωγούνται πλήρως από τη γερμανική κυβέρνηση. Το Γερμανικό imperium, μια ολιγαρχική-δικτατορική δομή συμφερόντων, έχει “εργαλειοποιήσει” τους οικονομικούς και πολιτικούς θεσμούς της ΕΕ και Της Ευρωζώνης. Κάθε αυταπάτη πάνω στο ζήτημα αυτό είναι ασυγχώρητη και μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα».
Συνιστούμε στην Κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις νέες απαιτήσεις και να μην υποκύψει στους εκβιασμούς, αντίθετα να επιμείνει στην έγκριση και εφαρμογή των δικών της προτάσεων, διεκδικώντας τη στήριξη της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας όσο είναι απαραίτητο. Προκειμένου να καταστήσει  αποτελεσματικότερη την αντίστασή της, οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην ψήφιση όλων εκείνων των νόμων που υλοποιούν τις προγραμματικές δηλώσεις. Κάθε καθυστέρηση στη νομοθετική κατοχύρωση όλων των φιλολαϊκών μέτρων και κοινωνικά δίκαιων, περιβαλλοντικά ισόρροπων αναπτυξιακών πολιτικών αποθρασύνει τους δανειστές και τους πείθει ότι μπορούν να τις ακυρώσουν.

http://sosialistiki-prooptiki.gr