Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

«Διαβατήριο» για εξαγωγές στη Ρωσία σε είκοσι επιχειρήσεις τροφίμων

Για 20 ελληνικές εταιρείες παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης θα ανάψει το «πράσινο φως» προκειμένου να εξάγουν προϊόντα στη ρωσική αγορά, όταν αρθεί το εμπάργκο, όπως
ανέφερε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας της Ρωσίας «Rosselkhoznadzor» Δρ. Αλέξι Αλεξένκο (Alexie Alekseenko).
Όπως διευκρίνισε ο κ. Αλεξένκο, το ισχύον -μέχρι σήμερα- μητρώο των εγκεκριμένων ελληνικών εταιρειών της «Rosselkhoznadzor» παύει να ισχύει και «μόνο οι 20 εταιρίες που θα επιλεγούν και θα ελεγχθούν από τα ρωσικά κλιμάκια θα πάρουν το "διαβατήριο"προκειμένου να έρθουν και πάλι στη Μόσχα».
Επισημαίνεται ότι τα κλιμάκια της «Rosselkhoznadzor» θα βρίσκονται στην Ελλάδα από τις 20 Απριλίου και για δύο εβδομάδες θα διενεργούν επιτόπιους ελέγχους στις ελληνικές κτηνιατρικές υπηρεσίες και σε 20 ελληνικές επιχειρήσεις των κλάδων γάλακτος, ιχθύων και κρέατος. Μεταξύ άλλων, ο κ. Aλεξένκο ξεκαθάρισε εκ νέου ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που πρόκειται να δεχθεί τους σχετικούς ελέγχους και θα ακολουθήσουν η Κύπρος και η Ουγγαρία.

http://www.dikaiologitika.gr/