Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Κινητοποίηση στη ΔΕΗ Κατερίνης πραγματοποίησαν το πρωί από κοινού το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ,η ΟΓΕ και το ΣΙΥΝΠ

 Κινητοποίηση στη ΔΕΗ στην Κατερίνη πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης από κοινού το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ,η ΟΓΕ και το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού
Πιερίας (ΣΙΥΝΠ) με θέμα την αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά.
Οι συμμετέχοντες, αφού μοίρασαν ανακοινώσεις και συνομίλησαν με κόσμο που βρισκόταν στο κτίριο, κατέθεσαν υπόμνημα στη διοίκηση της ΔΕΗ, με το οποίο μεταξύ άλλων απαιτούν μεγάλη μείωση των οικιακών τιμολογίων ρεύματος, αλλά και να μην κόβεται σε κανέναν το ρεύμα, όταν αδυνατεί να το πληρώσει. Αναλυτικά το υπόμνημα:
«Τα κινήματα ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ" καταγγέλλουν τη διοίκηση της ΔΕΗ και την κυβέρνηση για τις αυξήσεις στο οικιακό ρεύμα. Την ώρα που η ανεργία είναι στο 27%, οι μισθοί και οι συντάξεις από το 2009 έχουν μειωθεί πάνω από 35%, με αποτέλεσμα η αγοραστική δύναμη της λαϊκής οικογένειας να πιάσει πάτο, την ώρα που επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι προσπαθούν με νύχια και δόντια να σώσουν την επιχείρησή τους για να έχουν ένα μεροκάματο. Η διοίκηση της ΔΕΗ με περίσσιο θράσος αυξάνει το οικιακό ρεύμα, με αποτέλεσμα η λαϊκή οικογένεια να αδυνατεί να πληρώσει τους φουσκωμένους λογαριασμούς και να ζει με την αγωνιά να μην της κόψουν το ρεύμα.
Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο . Η κοροϊδία έχει και τα όρια της. Το ταξικό κίνημα δεν θα ανεχτεί αυτήν την κατάσταση. Ο ορυκτός πλούτος και γενικότερα η Ενέργεια ανήκουν στο λαό. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν έχουν καμία δουλειά. Η παράδοση της λαϊκής περιουσίας στους επιχειρηματικούς ομίλους, στο όνομα της αγοράς, για να κάνουν πλιάτσικο ασελγώντας σε βάρος του λαού πρέπει να σταματήσει. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καλεί το λαό, τους μαζικούς φορείς να οργανώσουμε την πάλη, απαιτώντας εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να ξεκουμπιστούν οι δυνάστες της λαϊκής περιουσίας. Η κυβέρνηση ας σταματήσει να κοροϊδεύει το λαό. Καμία κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να πουλά τη λαϊκή περιουσία, δεν είναι τσιφλίκι τους, έγινε από τον ιδρώτα του λαού. Το ταξικό κίνημα απαιτεί από την κυβέρνηση εδώ και τώρα με νόμο:
1) Μείωση στα οικιακά τιμολόγια ρεύματος κατά 50% και επιπλέον 30% για τους ανέργους.
2) Για όλα τα νοικοκυριά που ζουν κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας διαγραφή του 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών και άτοκη καταβολή του υπολοίπου σε 100 δόσεις.
3) Για τις οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας να παρέχονται δωρεάν 600KW το μήνα.
4) Για τα νοικοκυριά με εισόδημα κάτω από το επίσημο όρια φτώχειας να παρέχονται δωρεάν 300KW το μήνα.
5) Όλα τα νοικοκυριά κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας να απαλλαγούν από την καταβολή τελών τρίτων.
6) Να απαγορευτεί η διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν».